facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Παρέμβαση Εισαγγελέα για το διαγωνισμό προμήθειας συστήματος αναγνώρισης αποτυπωμάτων

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη προκάλεσε δημοσίευμα για την προμήθεια συστήματος αυτόματης αναγνώρισης αποτυπωμάτων από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι και κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα εξαιτίας σοβαρών καταγγελιών για ατασθαλίες στη διαδικασία, προς όφελος ιδιωτικών εταιρειών οι οποίες μετέχουν σε αυτόν, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως δημιούργησε έριδες και εντός των τειχών της ΕΛ.ΑΣ..

Οι καταγγελίες αναφέρουν πως επιλέχθηκε συγκεκριμένος «λανθασμένος» μαθηματικός τύπος για την αξιολόγηση των εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ώστε να ευνοηθεί συγκεκριμένη εταιρεία. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ξεκίνησε να υλοποιείται μέσω της διαχειριστικής αρχής «Κοινωνία της Πληροφορίας». Έχει προϋπολογισμό 8 εκατ. ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Μέσω του προγράμματος - λογισμικού, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών επρόκειτο να αποκτήσει ψηφιακό αρχείο δακτυλικών αποτυπωμάτων και τη δυνατότητα να αναγνωρίζει - ταυτοποιεί αυτόματα κάθε νέο αποτύπωμα που προστίθεται στη βάση δεδομένων της. Το οξύμωρο πάντως είναι πως ενώ αντιγράφηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά από το σύστημα που χρησιμοποιεί το Ισραήλ, δεν έγινε το ίδιο και για τα κριτήρια μέσω των οποίων θα γινόταν η αξιολόγηση των εταιρειών.

Ο μαθηματικός τύπος λοιπόν ανέδειξε πρώτο το σύστημα εταιρείας που παρουσίασε 31 σφάλματα στις 130 «αναζητήσεις», δεύτερο σύστημα εταιρείας που παρουσίασε 29 σφάλματα σε 130 αναζητήσεις και τρίτο σύστημα εταιρείας που παρουσίασε 14 λάθη σε ίδιο αριθμό αναζητήσεων. Προβάδισμα δηλαδή, σύμφωνα με τη διακήρυξη που είχε συμφωνηθεί, είχε το λογισμικό με τα περισσότερα σφάλματα!

Με βάση αυτά τα στοιχεία, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή», ο κ. Πεπόνης θα διερευνήσει να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της «απιστίας».

capital

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news