facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Διαμαρτυρία δικαστικών υπαλλήλων για τις συνθήκες εργασίας τους

Με θερμοκρασίες που ξεπερνούν του 40 βαθμούς Κελσίου και χωρίς αιρκοντίσιον, είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται ακόμη και στον καύσωνα οι δικαστικοί υπάλληλοι οι οποίοι με ανοιχτή επιστολή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη ζητούν να μπορούν σε τέτοιες συνθήκες να αποχωρούν νωρίτερα από τη λήξη του ωραρίου τους. Όπως μάλιστα αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Δικαστικών Υπαλλήλων, τα γραφεία στα οποία δουλεύουν μοιάζουν περισσότερο με «φούρνους» και οι θερμοκρασίες που επικρατούν σ’ αυτά δοκιμάζουν καθημερινά τα όρια των φυσικών αντοχών τους. Οι υπάλληλοι αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Ύστερα από 15 ημέρες αναμονής, για την απάντηση σε επιστολή της ΟΔΥΕ προς εσάς, για τις συνθήκες εργασίας στις Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας , σε συνθήκες καύσωνα, επανερχόμαστε να ζητήσουμε από εσάς την θέση και άποψη σας , ως προς το θέμα αυτό. Κύριε Υπουργέ, οι συνθήκες εργασίας είναι απάνθρωπες, η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι στους 37- 38 βαθμούς και η αντίστοιχη στα γραφεία ξεπερνά τους 40 βαθμούς, ως πότε θα εργαζόμαστε σε «φούρνους»;

Μια επίσκεψη στο Πρωτοδικείο Αθήνας, της Χαλκίδας, του Πύργου, όπως και σε πολλά περιφερειακά Πρωτοδικεία ή Ειρηνοδικεία, θα σας δώσουν το στίγμα της κατάστασης και των συνθηκών εργασίας μας. Μήπως θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την μερική αποχώρηση των εργαζομένων νωρίτερα από το σύνηθες, όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τις ανθρώπινες αντοχές;;; Αν υπάρξουν θύματα από αυτές τις συνθήκες ποια θα είναι η θέση σας;;; ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news