facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Το χάος στο Νοσοκομείο Άρτας

Το Νοσοκομείο Άρτας απασχολεί περίπου 850 άτομα προσωπικό, έχει 3 Κέντρα Υγείας στον ορεινό όγκο του νομού απομακρυσμένα, το παλιό ΚΑΑΚΥ ΑΜΕΑ που έγινε τώρα Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης (αλλά δεν λειτουργεί), 15 κλινικές και τμήματα, ΜΕΘ, Αιμοδοσία, αξονικό, ψηφιακό μαστογράφο, κ.λπ. Εφημερεύει 24 ώρες το 24ώρο 365 μέρες το χρόνο, κι εξυπηρετεί όχι μόνο το νομό Άρτας αλλά και την ευρύτερη περιοχή (Αμφιλοχία, Πρέβεζα κ.λπ.). Παρά όμως το μέγεθος και τη σημασία του τα προβλήματα είναι τεράστια.

Έλλειψη υλικών
Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Άρτας καταγγέλουν ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη υλικών, όπως και όλα τα νοσοκομεία σχεδόν , πράγμα το οποίο είναι επικίνδυνο και για την υγεία των εργαζόμενων και για τη δημόσια υγεία. Τα υλικά που λείπουν δεν είναι τα ακριβά. Λείπουν γάντια, σύριγγες, απολυμαντικό υγρό, χαρτί για εξεταστικά κρεβάτια, χαρτί για τα χέρια κ.λπ.

Οι εκβιαστικές αποφάσεις του ΔΣ
Το ΔΣ του Νοσοκομείου από τον Μάη του 2012 και μετά λειτουργεί «κολοβό» μετά από τις παραιτήσεις του αντιπροέδρου του ΔΣ και του αναπληρωτή του, οι οποίοι και δεν έχουν αντικατασταθεί από τότε. Ουσιαστικά η πλειοψηφία των συνεδριάσεων πραγματοποιείται με 3 μέλη (τον διοικητή, τον εκπρόσωπο των εργαζόμενων και τον εκπρόσωπο των γιατρών ) και ουσιαστικά οι εργαζόμενοι εκβιάζονται από τον διοικητή για να περάσουν οι αποφάσεις. Για αυτό τον λόγο οι εργαζόμενοι με έγγραφό τους έχουν διαμαρτυρηθεί ως μέλη του ΔΣ και στον διοικητή και στην 6η ΥΠΕ, θεωρώντας ότι ο δικός τους ρόλος είναι "να εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι να εφαρμόζουν την εκάστοτε πολιτική του εκάστοτε πολιτικού προϊσταμένου του Υπουργείου Υγείας".

left

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news