facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Χωρίς ναυαγοσώστες οι ελληνικές παραλίες

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν φέτος οι λουόμενοι στις οργανωμένες παραλίες καθώς, όπως όλα δείχνουν, μέχρι το τέλος Ιουλίου δεν θα υπάρχουν ναυαγοσώστες αφού δεν έχουν ανακοινωθεί οι προκυρήξεις για την πρόσληψη τους.

Πριν από μερικές ημέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας «ξεπάγωσε» τις προκηρύξεις και έτσι οι δήμοι θα προχωρήσουν σύντομα σε προσλήψεις, παρ όλα αυτά η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί κάνει απίθανη την εμφάνιση των ναυαγοσωστών στις παραλίες, πριν από το τέλος Ιουλίου. Συνήθως οι προκηρύξεις των θέσεων ανακοινώνονταν στα τέλη Μαΐου, ώστε οι ναυαγοσώστες να είναι στις θέσεις τους εγκαίρως.

Όπως προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα 23/2000 προσλαμβάνονται συνολικά 1.000 ναυαγοσώστες ως εποχιακοί υπάλληλοι για να καλύψουν τις ανάγκες του καλοκαιριού.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πέρσι κατά το τρίμηνο Μαΐου – Ιουλίου έχασαν τη ζωή τους 152 άνθρωποι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος, ενώ κατά τη διετία 2008 - 2010 πνίγηκαν στις ελληνικές θάλασσες 980 άνθρωποι.
«Ο νομός ορίζει ότι σε πολυσύχναστες παραλίες, δηλαδή όσες έχουν 500 άτομα κάθε μέρα, ο δήμος πρέπει να βάλει ναυαγοσώστη. Το τελευταίο διάστημα, όμως, δεκάδες παραλίες έχουν αποχαρακτηριστεί εκ του πονηρού, παρότι ο αρμόδιος λιμενάρχης αναφέρει ότι είναι πολυσύχναστες.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news