facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Έρευνα ΣΟΚ από το BBC! Oι Έλληνες αθλητές μας δεν έχουν ούτε ζεστό νερό στις προπονήσεις τους

Οι εκπρόσωποι των διεθνών ΜΜΕ δεν μπορούν να κρύψουν το σοκ τους από την εικόνα που αντικρύζουν, όταν πηγαίνουν να μιλήσουν με γνωστούς Έλληνες πρωταθλητές.

Πράγματα όπως το ζεστό νερό, ο κλιματισμός, η θέρμανση δεν λείπουν από καμιά χώρα, οι αθλητές της οποίας προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακόμα και χώρες που δεν έχουν τις αθλητικές περγαμηνές της Ελλάδας.

Έτσι μετά τον συντάκτη των New York Times και ο δημοσιογράφος του BBC που βρέθηκε στην ελληνική πρωτεύουσα για να κάνει ρεπορτάζ σχετικά με την κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων, έμεινε άφωνος με την εικόνα που αντίκρισε στο αθλητικό κέντρο του Άγιου Κοσμά.

"Δεν υπάρχουν χρήματα για να επισκευαστεί ο κλιματισμός στο κλειστό γυμναστήριο. Οπότε οι Έλληνες σταρ των Ολυμπιακών Αγώνων υποφέρουν. Τα στρώματα έχουν παραδώσει το πνεύμα τους και ο εξοπλισμός παρουσιάζει προβλήματα εξαιτίας του χρόνου. Όλες οι εγκαταστάσεις καταρέουν και όλα αυτά σε διάστημα οκτώ ετών", αναφέρει σχετικά ο συντάκτης του άρθρου.

Βέβαια θεωρεί υπεύθυνη μόνο την οικονομική κρίση και φυσικά αγνοεί πως ο ελληνικός αθλητισμός βιώνει την εγκατάλειψη μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Η Βάσω Μιλλούση, μια από τις γνωστότερες Ευρωπαίες γυμνάστριες, εξηγεί πως "δεν έχουμε χρήματα για επιδέσμους, γιατρούς ή φυσιοθεραπευτές. Δεν μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες προπόνησης μας και δεν υπάρχει προϋπολογισμός για να προετοιμαστούμε στο εξωτερικό. Η ομοσπονδία προσπαθεί για το καλύτερο, όμως όλα είναι τόσο δύσκολα".

Ναι, η Αθήνα έχει γεμίσει πλέον από κτίρια-φαντάσματα, όπως οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Ελληνικό, ωστόσο δεν έγιναν μόνο κακές επιλογές σύμφωνα με τον πρόεδρο της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής (ΕΟΕ), Σπύρο Καπράλο.

"Ναι, έγιναν λάθη και σπαταλήσαμε πολλά χρήματα, ωστόσο η Αθήνα έγινε μια μοντέρνα πόλη. Μετά τους Αγώνες είχαμε καινούργιο αεροδρόμιο, καινούργιους δρόμους και καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες. Το να κατηγορούμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας είναι εύκολο, ωστόσο πρέπει να κάνουμε το ίδιο και για τις κυβερνήσεις που αύξησαν το δημόσιο χρέος όλα αυτά τα χρόνια".

Ο κ.Καπράλος εξηγεί πως αν μπορούσε να γυρίσει πίσω το χρόνο (σ.σ. στο 1997 όταν και αναλάβαμε τη διοργάνωση) και πάλι θα διεκδικούσαμε τη διοργάνωση, γιατί "οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν κάτι θετικό για την Ελλάδα".

Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ, Ηρώ-Στέλλα Λαδάκη διαφωνεί με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, λέγοντας "δεν γνωρίζω αν είχαμε την οικονομική σταθερότητα για να φιλοξενήσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ίσως δεν έπρεπε να τους είχαμε φιλοξενήσει καθόλου".

newsnow

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news