facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Καθηλώθηκαν τα 9 από τα 15 Canadair λόγω έλλειψης ανταλλακτικών

Εκτός υπηρεσίας βρέθηκαν 6 από τα 15 Canadair εν συνόλω 21 αεροσκαφών που διαθέτει η ΠΑ για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην χώρα. Με δεδομένο ότι καθημερινά η ΠΑ διαθέτει έτοιμα για δράση 16 πυροσβεστικά αεροσκάφη από τα 21 που υπάρχουν και ότι σήμερα 6 από αυτά υπέστησαν βλάβη και αναγκάστηκαν να διακόψουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης γίνεται αντιληπτή η πίεση που δέχεται ο μηχανισμός αεροπυρόσβεσης στην χώρας μας.

Tο πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι η χαμηλή αυτή διαθεσιμότητα οφείλεται στην έλλειψη ανταλλακτικών τα οποία με την σειρά τους δεν αγοράζονται λόγω των γνωστών περικοπών στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα μετα επιτάσεως ζητούσε στις πρόσφατες εκλογές.

Αυτό όμως που είναι το πλέον εξωφρενικό είναι ότι από τα 2000 ανταλλακτικά των Canadair εκ των οποίων τα 200 είναι κρίσιμα για την ασφαλή λειτουργία του τα 1000 και 180 αντίστοιχα κατασκευάζονται στην Ελλάδα από τέσσερις εταιρείες.

Δυστυχώς όμως αντί για αυτές επιλέγονται προμηθευτές από το εξωτερικό οι οποίο τα κοστολογούν πολλαπλάσιες φορές παραπάνω από την αληθινή τους αξία, τα οποία για να παραληφθούν πρέπει το
ελληνικό κράτος να τα πληρώσει μετρητά σε συνάλλαγμα και φυσικά χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να παραδοθούν.

Και όλα αυτά όταν τέσσερις ελληνικές εταιρείες μπορούν να τα κατασκευάσουν στην Ελλάδα με σαφέστατα
χαμηλότερη τιμή και άμεση παράδοση.

defencenet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news