facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Μήνυση 7 τραπεζών κατά Λαυρεντιάδη

Μήνυση κατά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και 5 στενών συνεργατών του κατέθεσαν σήμερα στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακκελάκο, επτά πιστώτριες τράπεζες της Νεοχημικής,

Συγκεκριμένα οι τράπεζες Εθνική, Εμπορική, Πειραιώς, Γενική, Millenium, HSBC και Alpha Bank ζητούν την ποινική δίωξη του κ. Λαυρεντιάδη και πέντε ακόμη προσώπων για τα κακουργήματα της απάτης, της χειραγώγησης της μετοχής, της κατάχρησης προνομιακών πληροφοριών καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι τράπεζες κατηγορούν τον κ. Λαυρεντιάδη και τους συνεργάτες του για παραποίηση στοιχείων ισολογισμού με σκοπό να φουσκώσουν την τιμή της εταιρείας, γεγονός που επέτρεψε να λάβει η επιχείρηση δάνεια 500 εκατ. ευρώ το 2008.

Ο κ. Σακκελάκος διαβίβασε την μήνυση στην προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένη Ράκου η οποία έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στον εισαγγελέα που είχε χειριστεί και την υπόθεση της Proton Bank, Ιωάννη Δραγάτση.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news