facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ποιοί και γιατί απαξιώνουν τα ασημικά της Ελλάδας στα …7 δις;;;

Ένα απίστευτο ρεπορτάζ σχετικά με την αξία της δημόσιας περιουσίας φέρνει στο φως το Έθνος της Κυριακής. Πρόκειται για επίσημο έγγραφο που έστειλε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) στις Βρυξέλλες και το οποίο αναφέρεται στην αποτίμηση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων.

Το έγγραφο αυτό σας το παρουσιάζουμε για να καταλάβετε το μέγεθος της ξεφτί λας.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τεχνικές υπηρεσίες, η αξία της δημόσιας περιουσίας αν αυτή τη στιγμή αποκρατικοποιηθεί δεν αξίζει ούτε 7 δις ευρώ και συγκεκριμένα 6,9 δις ευρώ.

Πάρτε παράδειγμα μερικά στοιχεία για να καταλάβετε τι συμβαίνει:

Η ΕΥΔΑΠ κοστίζει 200 εκατ., η ΕΥΑΘ μόλις 80 εκατ., από το Ελληνικό μπορούμε να εισπράξουμε το πολύ 700 εκατ., η Εγνατία οδός μπορεί να περάσει σε ιδιώτες με 250 εκατ. ενώ η πώληση 28 κρατικών ακινήτων «πακέτο» θα αποφέρει μόλις 200 εκατ.

Για τα κρατικά λαχεία με 550 εκατ. καθάρισαν οι ενδιαφερόμενοι του τζόγου ενώ μόλις 500 εκατ. κοστίζει ο ΟΠΑΠ που έχει έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ετησίως.

Για τα περιφερειακά αεροδρόμιο με συνολικά 400 εκατ. οι ιδιώτες θα γίνουν άρχοντες ενώ από τα λιμάνια Πειραιά, Θεσσαλονίκης και άλλα μικρότερα μην περιμένουμε να εισπράξουμε πάνω από 420 εκατ.

Για το ακίνητο του IBC που κόστισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες πολλά εκατ. ευρώ και είναι αυθαίρετο, Λάτσης, Μπόμπολας ή ο επιχειρηματίας από τη Βενεζουέλα που το διεκδικούν, θα δώσει το πολύ 80 εκατ.

Από τη ΔΕΗ δε θα πρέπει να περιμένουμε πάνω από 350 εκατ. από τον Ιππόδρομο μόλις 60 εκατ. και από το υπόλοιπο του αεροδρομίου 800 εκατ.

Η ΔΕΠΑ κοστίζει 250 εκατ., τα ΕΛΠΕ 700 εκατ., τα ΕΛΤΑ μόλις 80 εκατ., η Αφάντου στη Ρόδο 30 εκατ. και ο πολυτελής Αστέρας Βουλιαγμένης 30 εκατ. Όσο δύο βίλες στη Μύκονο δηλαδή όταν πριν 2-3 χρόνια η αποτίμησή του ήταν 1 δις.

Δεν ξέρουμε αν το Ταμείο έχει κάνει λάθος στα νούμερα, προφανώς τα βγάζει με βάση την παρούσα κατάσταση της Ελλάδας και της αγοράς.

Δεν ξέρουμε αν επίτηδες έβαλε τόσο μικρά νούμερα για να δείξει στις Βρυξέλλες ότι τα 50 δις που περίμεναν από αποκρατικοποιήσεις είναι μεγάλη πλάνη.

Αυτό που ξέρουμε είναι τι θα γίνει αν τολμήσει έστω κι ένας να βάλει υπογραφές για πώληση σε τέτοια νούμερα. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει: Πουλάμε αλλά δεν ξεπουλάμε.

Κι αν είναι να χαθούν τα ασημικά της χώρας με μόλις 7 δις ευρώ τότε καλύτερα να χρεοκοπήσουμε.

Από την άλλη, ας μας πουν οι σύμβουλοι, οι ακριβοπληρωμένες εταιρείες που «κόλλησαν» δίπλα στους φωστήρες του ΤΑΙΠΕΔ, τι έχουν να πουν για τα στοιχεία αυτά; Εδώ κι ένα χρόνο τι έκαναν για να διαφημίσουν την προς πώληση περιουσία της Ελλάδας; Ο κ. Μητρόπουλος, ο κ. Ταπρατζής, η Citigroup και οι υπόλοιποι σύμβουλοι που υποτίθεται θα έφερναν μεγάλους επενδυτές να δώσουν τα ωραία τους λεφτά, τι έκαναν επί ένα χρόνο;

antinews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news