facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Μίχαλος: 60.000 λουκέτα έως το τέλος του 2012

«Oι πρωτόγνωρες συνθήκες ύφεσης που επικρατούν στην αγορά, σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας, θα οδηγήσει σε 60.000 λουκέτα μέχρι το τέλος του 2012», τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) Κωνσταντίνος Μίχαλος,στη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Μίχαλος εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στον ευρωπαϊκό νότο, ενώ έκανε λόγο για «πρωτόγνωρες συνθήκες ύφεσης».

Ο κ. Μίχαλος είπε ότι ανέφερε στον υπουργό πως «όλοι αναγνωρίζουμε την ανάγκη για βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις για την άμεση βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και για την επανεκκίνηση της οικονομίας και βεβαίως όλοι ξέρουμε πια τι πρέπει να κάνουμε, αλλά πρέπει να περάσουμε με ταχείς ρυθμούς από τη θεωρία στην πράξη», επισημαίνοντας ότι «χρειαζόμαστε μια ομάδα εφαρμογής των διαφόρων διαρθρωτικών αλλαγών».


Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, η Υπηρεσία Μιας Στάσης και η επιτακτική ανάγκη για μεγαλύτερη απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, η υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και στην απασχόληση, η έλλειψη ρευστότητας και οι συνέπειές της στην αγορά, η αξιοποίηση των πόρων του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), το παραεμπόριο και η καλύτερη αντιμετώπισή του, οι δυνατότητες που υπάρχουν για τη δημιουργία Ανεξάρτητων Οικονομικών Ζωνών (Καινοτομίας και Τεχνολογίας) με φορολογικά κυρίως κίνητρα, και τέλος η αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και η ενεργή συμμετοχή της ΚΕΕΕ και των Επιμελητηρίων στην υλοποίησή τους και στις διαδικασίες χρηματοδότησης επιχειρήσεων.


Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ παρουσίασε τις εκρηκτικές διαστάσεις της μάστιγας του παραεμπορίου στη χώρα μας και ανέλυσε τους λόγους της αποτυχίας διαφόρων πρωτοβουλιών αντιμετώπισής της.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, είπε ότι θα πρέπει να επιμείνουμε στην επίλυσή του, δεδομένου ότι επηρεάζει και την υλοποίηση του ΕΣΠΑ, όσον αφορά στην κάλυψη από τις επιχειρήσεις της ιδίας συμμετοχής, σε συνδυασμό με την έλλειψη του απαραίτητου τραπεζικού δανεισμού.

Σχετικά με το ΕΤΕΑΝ, ο υπουργός απέδωσε την καθυστέρηση στην απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων του στην «απίστευτη» γραφειοκρατία που υπάρχει στις διαδικασίες των διαφόρων προγραμμάτων. Τέλος, για το θέμα της δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών είπε ότι θα διεκδικήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη δυνατότητα αυτή, βασιζόμενοι κατά κύριο λόγο στη μεγάλη ύφεση που έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news