facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

5000 απολύσεις σχεδιάζει η Alcatel-Lucent

Την πρόθεσή της να καταργήσει 5.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση της γαλλικής κατασκευάστριας εταιρίας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Alcatel-Lucent. Η ανακοίνωση γίνεται στα πλαίσια των σχεδίων για την μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 1,25 δισ. ευρώ εως τα τέλη του 2013.

Η Alcatel έκανε την ανακοίνωση αυτή δίνοντας στην δημοσιότητα τα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο, στα οποία καταγράφονται συνολικές ζημίες 254 εκατ. ευρώ.
Ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης μειώθηκε 7,1% σε ετήσια βάση στα 3,5 δισ. ευρώ, ενώ τα αναπροσαρμοσμένα έσοδα εκμεταλλεύσεως από τα 87 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο εμφάνισαν ζημία 31 εκατ. ευρώ.
Σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Αλκατέλ Μπεν Βερβάγιεν υποστήριξε ότι η εποχή "απαιτεί σθεναρές ενέργειες", περιλαμβανομένης "της συρρίκνωσης της υπαλληλικής μας βάσης και της κατάργησης ορισμένων μη κερδοφόρων συμβάσεων".
Ο Βερβάγιεν προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να μειώσει τα λειτουργικά κόστη της Αλκατέλ ώστε η επιχείρηση να βρεθεί σε καλύτερη θέση έναντι βασικών ανταγωνιστριών της όπως η κινεζική Huawei Technologies και η σουηδική Ericsson. Το 2011, η εταιρία παρουσίασε κέρδη για πρώτη φορά έπειτα από έξι χρόνια.
Η Alcatel απασχολεί 78.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.
Η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ένα κύμα εταιρικών αναδιαρθρώσεων και απολύσεων (Alcatel , PSA Peugeot Citroën, Air France. . .) εν μέσω της σοβαρής κρίσης για την ανταγωνιστικότητα της γαλλικής βιομηχανίας και με την ανεργία να βρίσκεται ήδη σε επίπεδο ρεκόρ, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σφοδρές κοινωνικές συγκρούσεις από το Σεπτέμβριο.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news