facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΠΑΤΡΑ: Δίδασκε στο ΤΕΙ για 27 χρόνια με άκυρο διορισμό

Καθηγητής του ΤΕΙ Πάτρας ενώ έπρεπε να απολυθεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση... από το 1985, εξακολουθούσε μέχρι πρόσφατα και δίδασκε (αποκομίζοντας την ανάλογη αποζημίωση)!

Ακούγεται απίστευτο, κι όμως είναι αληθινό! Μάλιστα ο καθηγητής παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του πριν από μερικές εβδομάδες, όταν η υφυπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Πικραμμένου Φρ. Κιάου υπέγραψε απόφαση με την οποία ανακαλείται η από το 1981 απόφαση, με την οποία διορίσθηκε, με διετή δοκιμαστική υπηρεσία, ο συγκεκριμένος καθηγητής σε κενή οργανική θέση Καθηγητή στο ΤΕΙ Πάτρας, σε συμμόρφωση προς τη με αριθμ. 3962/1985 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (η οποία ακύρωσε τον διορισμό του).

Το περίεργο είναι ότι όλα αυτά τα 27 χρόνια, ο καθηγητής εξακολουθούσε και προσέφερε τις υπηρεσίες του στο ΤΕΙ... χωρίς να είναι διορισμένος, ενώ ακόμη και πρόσφατα το υπουργείο Παιδείας έθεσε το ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους «εάν είναι δυνατή η ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης», για να μην απολυθεί! Έστω και αν το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κρίνει πως ο διορισμός του ήταν παράνομος.

Η Γνωμοδοτική απάντηση που έστειλε το Γ' τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προς το υπουργείο Παιδείας , είναι:
«Η Διοίκηση έχει την υποχρέωση να εφαρμόσει αμετάκλητη δικαστική απόφαση ανεξάρτητα από το διαδραμόντα μεγάλο χρόνο από την έκδοση αυτής, β) να ανακαλέσει και τυπικά την πράξη διορισμού που κρίθηκε παράνομη με τη δικαστική αυτή απόφαση, γ) να επαναλάβει τη διαδικασία της ακυρωθείσας εκλογής και δ) η ρύθμιση του θέματος αυτού με σχετική διάταξη νόμου προσκρούει στις συνταγματικές διατάξεις των άρθρων 26, 95 παρ.5 του Συντάγματος. (ομοφ.)».

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός του ότι ο διορισμός του ήταν παράνομος, είχε οριστεί και νομικός σύμβουλος του ΤΕΙ Πατρών, Νομικός Σύμβουλος του Ειδικού Λογαριασμού του ΤΕΙ Πατρών, αλλά και Δ/ντης του παραρτήματος Αιγίου του ΤΕΙ Πατρών.

Το ιστορικό της υπόθεσης
Ο συγκεκριμένος καθηγητής διορίστηκε στα ΚΑΤΕΕ το 1981. Κατά της πράξης διορισμού άσκησε αίτηση ακύρωσης μία συνυποψήφιά του, η οποία απορρίφθηκε με Απόφαση του Διοικητικού εφετείου Αθηνών. Κατά της απόφαση αυτής η υποψήφια για τη θέση, άσκησε έφεση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, τα, το οποίο έκανε δεκτή αυτήν και ακύρωσε την πράξη διορισμού του εν λόγω καθηγητή λόγω μη επαρκούς αιτιολογίας πράξης του Συλλόγου Καθηγητών της ΑΣΕΕ.

Το υπουργείο Παιδείας , τότε, απέστειλε στο ΤΕΙ, το οποίο είχε ιδρυθεί, τότε , λόγω καταργήσεως των ΚΑΤΕΕ, την απόφαση του ΣτΕ, περί ακύρωσης διορισμού του καθηγητή. Ουδέποτε, όμως το ΤΕΙ συμμορφώθηκε με το περιεχόμενο της ως άνω ακυρωτικής απόφασης με αποτέλεσμα ο καθηγητής αυτός να παρέχει τις υπηρεσίες του... για άλλα 27 χρόνια, ενώ ταυτόχρονα έχει υποστεί υπηρεσιακές μεταβολές, όπως μονιμοποίηση στη θέση του επίκουρου καθηγητή, εξέλιξή του στη βαθμίδα του καθηγητή, του προϊστάμενου σε τμήμα του Ιδρύματος.

Αναπάντητα ερωτηματικά
Αλήθεια ποιος φέρει την ευθύνη για την παραμονή καθηγητή στο ΤΕΙ εδώ και 27 χρόνια, όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε ακυρώσει τον διορισμό του; Πως πληρωνόταν; Δικαιούτο τα συγκεκριμένα χρήματα; Έπαιρνε και άλλα χρήματα από άλλες θέσεις που κατά καιρούς είχε και που δεν γνωρίζουμε αν θα έπρεπε να τις είχε καταλάβει με δεδομένη την από το 1985 απόφαση του ΣτΕ; Πόσα χρήματα έχει ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο από έναν τέτοιο παράνομο διορισμό;

dete

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news