facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

«Οι αποκρατικοποιήσεις το 2012 θα φέρουν το πολύ 300 εκατ. ευρώ»

Στην αντεπίθεση περνά ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων κ. Κ. Μητρόπουλος και μέσω της επιστολής παραίτησης που απέστειλε στον υπουργό οικονομίας κ. Γ. Στουρνάρα καταγγέλλει... τη νέα κυβέρνηση ότι δεν έδωσε την αναμενόμενη στήριξη στο Ταμείο.

«Με έμμεσο αλλά συστηματικό τρόπο η κυβέρνηση μείωσε το κύρος και την αξιοπιστία του ταμείου στα μάτια των πιθανών επενδυτών. Επιπλέον, δεν όρισε μέχρι σήμερα Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να ξαναρχίσουν οι συνεδριάσεις του και πράγματι να επιταχύνει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων», υποστηρίζει ο κ. Μητρόπουλος στην επιστολή παραίτησης και επισημαίνει ότι η παραίτηση θα έχει ισχύ απο τις 10 Αυγούστου ώστε να ενημερώσει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του ταμείου.

Ο κ. Μητρόπουλος υπεραμύνεται του έργου του στην 11μηνη παρουσία του στο ταμείο -έσοδα 1,8 δισ. το 2011, σε εξέλιξη έξι αποκρατικοποιήσεις, κατάλληλη προετοιμασία για άλλες εννέα κ.α. - αλλά επισημαίνει ότι λόγω των εκλογών από τις 15 Μαΐου το ΤΑΙΠΕΔ δεν πήρε καμία απόφαση για αποκρατικοποιήσεις και το 2012 αντί για έσοδα 3 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος στην καλύτερη περίπτωση θα συγκεντρωθούν 300 εκατ. ευρώ.

defencenet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news