facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Υποψήφιος βουλευτής καταγγέλλει σκάνδαλο 1,5 εκατ. ευρώ στον δήμο Κιμώλου

Για διασπάθιση και αρπαγή δημοσίου χρήματος κατηγορεί τον δήμαρχο Κιμώλου και υπάλληλο, υποψήφιο με το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Λογοθέτης, που ήταν υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο νομό Κυκλάδων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τοπικό site cyclades24.gr στην καταγγελία του ο κ. Λογοθέτης κάνει λόγο για παράνομη- όπως ο ίδιος υποστηρίζει- κατασκευή του έργου «Υποθαλάσσιος αγωγός διάθεσης και επεξεργασίας λυμάτων» από την οποία – κατά τα καταγγελλόμενα - υπήρξε διασπάθιση και αρπαγή δημοσίου χρήματος.

Μάλιστα ζητάει την παραίτηση του δημάρχου Κιμώλου Γεράσιμου Μαγκανιώτη, αλλά και την αντικατάσταση υπαλλήλου Πέτρου Ηλιάκης που είναι εν ενεργεία περιφερειακός σύμβουλος, ενώ ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές.

Ο υποψήφιος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστηρίζει - σύμφωνα πάντα με το τοπικό site - ότι υπήρξε παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση, ενώ λέει πως για τη λειτουργία του ΒΙΟΚΑ (Βιολογικός Καθαρισμός Κιμώλου) , οι αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων έχουν επιβεβαιώσει σωρεία παραβάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας κι έχουν επιβληθεί πρόστιμα στο Δήμο.

Καταγγέλλει ακόμη, ότι το έργο κατασκευής αγωγού διάθεσης λυμάτων είναι παράνομο και έχει στόχο την αρπαγή αλλά και τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος ύψους 1,5 εκ. ευρώ.

Υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι ο αγωγός περνάει αυθαίρετα μέσα από έκταση της οποίας είναι ιδιοκτήτης, ενώ η νομοθεσία ορίζει την εξέταση άλλων συντομότερων οδεύσεων για να εξασφαλιστεί και οικονομικότερο κόστος του έργου. Ο κ. Λογοθέτης ισχυρίζεται, σύμφωνα με το cyclades24.gr ότι ο Δήμος και το ΤΤΕ Μήλου επιμένουν στην ίδια παράνομη όδευση μέσα από την ιδιοκτησία του, διότι είναι η μεγαλύτερη χερσαία όδευση (1000 μέτρα) και τους εξυπηρετεί για να δικαιολογήσουν το 1,5 εκ. ευρώ. Επισημαίνει ακόμη, ότι το έργο έχει απενταχθεί και ακυρωθεί τέσσερις φορές λόγω παρανομιών και παρατυπιών κατά την εκτέλεσή του.

24h

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news