facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Στο δρόμο 1.500 αστυνομικοί από τη φύλαξη προσώπων

Περίπου 1.500 αστυνομικοί, οι οποίοι φρουρούσαν ειδικούς στόχους επιστρέφουν στους δρόμους στη μάχη κατά της εγκληματικότητας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια.

Ο υπουργός συναντήθηκε στις 12.30 με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και κατά την έξοδό του ανακοίνωσε μέτρα κατά της εγκληματικότητας.

«Ο κ. Πρωθυπουργός ενέκρινε το πρόγραμμα και επιτέλους αυτό που θα συμβεί είναι ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός αστυνομικών και μέσων, δηλαδή 1.500 αστυνομικοί, 100 αυτοκίνητα και 60 μοτοσυκλέτες, θα ριχθούν στη μάχη για τη δημόσια ασφάλεια. Θα σταματήσουν να φυλάσσουν ειδικούς στόχους, δηλαδή διάφορα πρόσωπα. Και θα ριχθούν στη μάχη κατά του εγκλήματος, στη μάχη για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη» τόνισε ο κ. Δένδιας, ενώ δεν διευκρίνισε πότε θα γίνει η αποδέσμευση των αστυνομικών και από ποιους στόχους, καθώς όπως είπε θα κάνει αναλυτικές δηλώσεις ο εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ.

«Θα κάνει αναλυτικές ανακοινώσεις ο εκπρόσωπος της ΕΛ. ΑΣ. Αλλά μιλάμε για όλους και το ξαναλέω: εξοικονομείται ένας πολύ μεγάλος αριθμός, 1.500 αστυνομικοί».

Ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι λαμβάνονται μέτρα και για το μεταναστευτικό, ειδικά λόγω των γεγονότων στη Συρία: «Υπάρχει τεράστια ανησυχία. Αυτό το οποίο συμβαίνει τώρα, που συζητάμε, επίσης με την έγκριση του Πρωθυπουργού, είναι ότι 1.800 συνοριοφύλακες μετακινούνται ήδη προς τον ποταμό Έβρο, μαζί με πλωτά σε πρώτη φάση. Ήδη σήμερα μετακινούνται έξι πλωτά και μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσουμε στα 26 νέα πλωτά στον Έβρο, ώστε επιτέλους, να επιχειρήσουμε τη “σφράγιση” του Έβρου. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι» κατέληξε ο υπουργός.

matrix24

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news