facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

1500 οφειλόμενα ρεπό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης!

Η δικαιοσύνη υπερασπίστηκε το «ιερό» δικαίωμα στην εργασία ανοίγοντας ύστερα από 9 μήνες το εργοστάσιο στη Χαλυβουργική.

Δικαίωμα στην εργασία ΝΑΙ αλλα με ποιους ορους; Ανασφάλιστη; ελαστική, με μια ...ημερα την εβδομαδα; Απληρωτη;Για παράδειγμα στο Νοσοκομειο της Μυτιληνης υπάρχουν 1500 οφειλόμενα ρεπο πραγμα που παραβιάζει και την εθνικη νομοθεσία και το ευρωπαϊκό κεκτημενο το δικαιωμα του εργαζομένου στην ανάπαυση. Υπαρχουν απληρωτα εξαιρέσιμα από τον Απριλιο .

Γιατί δεν δίχνει και τέτοια ευαισθησία στο ιερο δικαιωμα της αξιοπρεπούς εργασίας;

Οι εργαζόμενοι σημερα είναι υποδεέστερης αξιας από τις μηχανες γιατι οι μηχανες εχουν προδιαγραφες λειτουργιας και ο εργοδοτης τις τηρει προκειμενου μην χαλασει η μηχανη χασει το κεφαλαιο του και εχει ζημια στην παραγωγη. Για τον εργαζόμενο όμως δεν τον νοιαζει γιατι και αν «καει» θα βρεί άλλον. Αντιμετωπίζεται σαν αναλωσιμο μερος της παραγωγικης διαδικασίας.

Το μόνο τρόπο που έχει για να αντιδρασει είναι η απεργία αφού όλα τα εργασιακά του δικαιώματα (μετενεργεια διαιτησία ) του τα στερησαν οι εφαρμοστες του μνημονίου τωρα έρχεται και η δικαιοσύνη να στερήσει και το δικαίωμα στην απεργία.

Και δεν μπορεί να είναι «ΑΔΙΚΗ» (για παράνομη δεν ξέρω άλλωστε τους νομούς τους κάνουν οι γραβατωμένοι και όχι οι εργάτες) μια απεργία που κρατά εννέα ολόκληρους μήνες. Δεν μπορεί να είναι μαζόχες οι εργαζόμενοι και να αφήνουν τις οικογένειες τους να στερούνται.

Αν! λέω καλούσε ένας εργαζόμενος η το σωμάτιο την εισαγγελία να παρέμβει επειδή μια επειχειρηση εχει να πληρωσει τους εργαζόμενους τρεις μηνες θα εστελνε λεω τα ΜΑΤ να συλλαβουν το διοικητικο συμβουλιο της επιχειρησης;

Γιατι δεν επεμβαινει η δικαιοσυνη όταν ερχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορές από έγκυρα ινστιτούτα με νουμερα που διχνουν το μεγεθος της παρανομίας από τους εργοδοτες προς την μισθωτή εργασία;

Μαλλιακας Χαράλαμπος

Μελος του Δ.Σ Συλλογου Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αγωνιστικη Ενότητα

lesvosnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news