facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Κανό μέσα στο ΠΑΣΟΚ έκανε ο Γιώργος - Μαύρη τρύπα των 130 εκατ. ευρώ

Τα όργανα του Γιώργου στο γυμναστήριο του ΠΑΣΟΚ

Στην ίδια αίθουσα, στην οποία κυριαρχεί ο καθρέφτης στον δεξιό τοίχο, υπάρχει ακόμη ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα για βάρη. Βάρη, βέβαια, δεν υπάρχουν, καθότι τα πάντα γίνονται ηλεκτρονικά με το πάτημα ενός κουμπιού. Και το απαραίτητο μηχάνημα προθέρμανσης με τηλεόραση για να ξεφεύγει ο νους και να νομίζει ο ασκούμενος πως βρίσκεται στην εξοχή. Ακριβώς απέναντι είναι το κυρίως γυμναστήριο με τις δύο σάουνες. Σε αυτό υπάρχουν τρεις διάδρομοι με τηλεοράσεις, δύο cross trainer με τηλεοράσεις και ένα κωπηλατικό με... νερό για ακόμη πιο ρεαλιστική άσκηση! Πρόκειται για το καμάρι του γυμναστηρίου, καθώς αποτελεί την τελευταία λέξη της μόδας στη γυμναστική. Στα αξεσουάρ του συγκεκριμένου μηχανήματος άσκησης είναι ένα μπλε δοχείο νερού, για να νομίζει ο ασκούμενος πως βρίσκεται στη θάλασσα, ένα χαλάκι και ένα μπουκαλάκι για να δροσίζεται. Οχι, καπελάκι για τον «ήλιο» δεν δίνουν οι κατασκευαστές. Βλέπετε δεν ήξεραν ότι θα πωληθεί στο ΠΑΣΟΚ.

Στον ίδιο χώρο υπάρχει ακόμη μια πλήρης σειρά εκγύμνασης όλων των σημείων του σώματος. Μηχάνημα για τους γλουτούς, μηχάνημα για τις γάμπες, μηχάνημα για τα χέρια, τα μπράτσα, τους καρπούς κ.ο.κ. Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, ένα ποδήλατο με πλάτη, αλλά χωρίς εκτεθειμένες καδένες, ώστε να μην επιχειρήσει κάποιος εργαζόμενος να μιμηθεί τον κ. Παπανδρέου. Στην κυριολεξία πρόκειται για ένα γυμναστήριο ικανό να υποστηρίξει Ολυμπιονίκες ή ανθρώπους που ασχολούνται με αθλήματα όπως η ορειβασία. Οχι όμως για βουναλάκια, αλλά για Κιλιμάντζαρο, Εβερεστ και βάλε. Με αυτά κι αυτά οι απλήρωτοι επί επτά μήνες εργαζόμενοι μιλούν για... ΠΑΣΟΚ travel.

Η μαύρη τρύπα των 130 εκατ. ευρώ

Στο τέλος του 2004, κατά τον πρώτο χρόνο της προεδρίας του κ. Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, το χρέος του κόμματος ανερχόταν περίπου στα 50 εκατ. ευρώ. Σήμερα είναι στα 130 εκατ. ευρώ! Στο ενδιάμεσο τα λειτουργικά έξοδά του εκτοξεύτηκαν στα ύψη. Μια ματιά στους ισολογισμούς είναι αποκαλυπτική: το 2006, το τότε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε έσοδα 21 εκατ. και ξόδεψε 31 εκατ. ευρώ! Το επόμενο έτος τα έσοδα αυξήθηκαν στα 27 εκατ. ευρώ. Ωστόσο ανέβηκαν και τα έξοδα, τα οποία έφτασαν στα 32 εκατ. ευρώ. Το 2008 τα έσοδα ήταν 26 εκατ. και τα έξοδα 34 εκατ. ευρώ. Το 2009, λόγω εκλογών, το ΠΑΣΟΚ έβαλε στα ταμεία του 36 εκατ. αλλά έβγαλε 42 εκατ. ευρώ! Και το 2010, εν μέσω πλέον μνημονίου, τα έσοδα ήταν 23 εκατ. και τα έξοδα 32 εκατ. ευρώ!

Τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πλέον στα χέρια ειδικής επιτροπής η οποία αποτελείται από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών, την Grant Thornton, την Ernst & Young και την PriceWaterHouse. Βέβαια, «φυσικά» παραστατικά πριν από το 2007 δεν υπάρχουν, καθότι αποφασίστηκε να δοθούν για πολτοποίηση. Σε κάθε περίπτωση, οι ελεγκτές έχουν επικεντρωθεί στις υπέρογκες δαπάνες για το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης και τις μετακινήσεις. Τα ταξίδια των στελεχών στοίχισαν τα τελευταία χρόνια στο ΠΑΣΟΚ περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ! Για όλα αυτά το κόμμα πλήρωνε πάντα μετρητά, όπως και τους λογαριασμούς τηλεφώνων των στελεχών του. Είχαν διατεθεί περισσότερα από 300 κινητά, με ορισμένους από τους κατόχους τους να στέλνουν στα κεντρικά λογαριασμούς έως και... 4.000 ευρώ τον μήνα!

Κακές ήταν οι επιδόσεις των επιτελών του κόμματος και στο real estate. Το κτίριο της Ιπποκράτους νοικιάστηκε την 1η Φεβρουαρίου του 2008 για έξι χρόνια, με στόχο να κλείσει εκείνο της Χαριλάου Τρικούπη. Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, όμως, ανανεώθηκε για... έξι χρόνια και το συμβόλαιο των παλαιών γραφείων! Τουτέστιν 64.000 ευρώ το ενοίκιο για τα νέα γραφεία και 11.500 για τα παλιά. Το ΠΑΣΟΚ χρωστά, πλέον, στον ιδιοκτήτη της Ιπποκράτους περισσότερα από 500.000 ευρώ, ενώ έχει ζητήσει το ενοίκιο να πέσει κάτω από το μισό, αλλιώς απειλεί ότι θα μετακομίσει.

Κωπηλατική νερού

Η κωπηλατική νερού WaterRower του κ. Γιώργου Παπανδρέου ανήκει στη σειρά M1 LoRise της αμερικανικής εταιρείας και προσφέρει την κοντινότερη αγωνιστική προσομοίωση στο αγαπημένο του άθλημα, το κανό. Πρόκειται για ένα κωπηλατικό μηχάνημα που η λειτουργία του στηρίζεται στην αντίσταση που ασκεί το νερό πάνω σε μια φτερωτή, εκγυμνάζοντας κατά αυτόν τον τρόπο το 84% της μυϊκής μάζας του προπονούμενου. Ενδυναμώνει παράλληλα τις μεγάλες μυϊκές δυνάμεις που κινητοποιούνται και στο κανό, ενώ βελτιώνει θεαματικά την καρδιοαναπνευστική λειτουργία. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας οθόνη προπονητικών παραμέτρων. Οσο για την τιμή του, ανέρχεται στα 1.900 ευρώ.

Μακριά από το αγαπημένο του γυμναστήριο, ο κ. Παπανδρέου επέλεξε φέτος τη Σάμο για το Συμπόσιο της Σύμης. Οι συνεργάτες του, δε, τονίζουν σε όλους τους τόνους πως λόγω οικονομικής κρίσης όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτό πλήρωσαν από τις τσέπες τους. Εστιάτορες της περιοχής το επιβεβαιώνουν, λέγοντας ότι οι καλεσμένοι, οι οποίοι μετακινούνταν όλοι με... ποδήλατο, πλήρωναν ρεφενέ. Συμπληρώνουν μάλιστα ότι την ώρα της πληρωμής γινόταν και η σχετική πλάκα. Ωστόσο κανείς τους δεν κακοπέρασε. Αλλωστε όλοι τους έχουν και κάποιον φορέα από πίσω τους: άλλος τη Σοσιαλιστική Διεθνή, άλλος κάποιο ίδρυμα, άλλος το κόμμα του. Ετσι, λοιπόν, κατέλυσαν στο φημισμένο πεντάστερο «Doryssa Seaside Resort» του νησιού. Ενα βήμα πριν από το ταξίδι του κ. Παπανδρέου σε θέρετρο της Νοτίου Αφρικής, στα τέλη Αυγούστου, για το Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, για την προεδρία της οποίας θα είναι ξανά υποψήφιος. Μέχρι τότε βέβαια ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πάει για διακοπές με την οικογένειά του.

Cross training μηχάνημα

Η προπόνηση πολλαπλών δραστηριοτήτων αποτελεί την κυρίαρχη τάση για ένα ολοκληρωμένο και απαιτητικό πρόγραμμα άσκησης. Στο πλαίσιο αυτό το Cybex 750AT που επέλεξε ο κ. Παπανδρέου προσφέρει όλες τις δυνατότητες για να δοκιμάσεις τα όρια των αντοχών σου, επιτυγχάνοντας το μέγιστο αποτέλεσμα καρδιοαναπνευστικής προπόνησης και μυϊκής ενδυνάμωσης. Η επιλογή του είδους και του συνδυασμού της άσκησης μέσα από το τρίπτυχο πεζοπορία - ορειβασία - σκι αλλά και τη στοχευμένη επιβάρυνση στη μυϊκή ομάδα που επιθυμείς αυξάνουν εντυπωσιακά την προπονητική γκάμα και την κατανάλωση θερμίδων. Η χονδρική τιμή του ηλεκτρονικού πολυμηχανήματος που κατασκευάζεται στη Βοστόνη των ΗΠΑ είναι 7.257 ευρώ.

Μηχάνημα τροχαλιών

Η μυϊκή ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος αποτελεί μια πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί συνδυασμό ασκήσεων από διαφορετικά όργανα γυμναστικής. Το Dual Cable Cross της εταιρείας FreeΜotion είναι ένα πολυμηχάνημα δύο περιστρεφόμενων τροχαλιών με αντίσταση βάρους που καταφέρνει να γυμνάζει όλους τους μυς εξοικονομώντας παράλληλα πολύτιμο χώρο στο γυμναστήριο. Η χονδρική τιμή και αυτού του μηχανήματος βρίσκεται αρκετά ψηλά, στα 6.765 ευρώ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news