facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Την Τετάρτη κλειδώνουν τα 11,6 δισ. ευρώ των περικοπών στο Δημόσιο

Προνοιακά επιδόματα, δαπάνες ασφαλιστικών ταμείων, περικοπή εφάπαξ, μείωση φαρμακευτικής δαπάνης, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και Οργανισμών, ισοδύναμα μέτρα για τις απολύσεις, μισθοί ΔΕΚΟ κα άλλες λειτουργικές δαπάνες τέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι της χθεσινής διυπουργικής σύσκεψης υπό τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και τη συμμετοχή οκτώ υπουργών.

Την Παρασκευή θα υπάρξει τεχνική σύσκεψη με συμμετοχή εκπροσώπων των υπουργείων, τη Δευτέρα νέα διυπουργική υπό τον κ. Στουρνάρα και την Τετάρτη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Σε αυτήν θα οριστικοποιηθούν τα 11,6 δισ. ευρώ των περικοπών για μετά το 2013.

Από την Κυριακή οι προτάσεις της κυβέρνησης για τα ισοδύναμα μέτρα ώστε να αποφευχθούν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις βρίσκονται στα χέρια της τρόικας, η οποία αναμένεται στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν κωδικό-κωδικό και δαπάνη προς δαπάνη οι πιστώσεις του συμπληρωματικού Προϋπολογισμού του 2012.

Τηλεφώνημα Γκάιτνερ

Εν τω μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ είχε χθες ο έλληνας υπουργός Οικονομικών. Ο αμερικανός ομόλογός του τον κάλεσε για να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του (οι δυο άνδρες γνωρίζονται από το παρελθόν) και ζήτησε να πληροφορηθεί τις τελευταίες εξελίξεις. Ο κ. Στουρνάρας τον ενημέρωσε για τη συνεδρίαση του Eurogoup και τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Από την πλευρά του, ο κ. Γκάιτνερ εξέφρασε την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα και τόνισε προς τον υπουργό Οικονομικών ότι θα είναι στη διάθεσή του εφόσον τον χρειαστεί.

Συνάντηση με Χαν

Αργότερα χθες ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε με τον αρμόδιο επίτροπο για την περιφερειακή πολιτική της ΕΕ κ. Γιοχάνες Χαν, παρουσία του επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Π. Καρβούνη. Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τον κ. Χαν να ασκήσει πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ώστε να διευκολυνθεί η ροή κεφαλαίων τόσο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και τα μεγάλα έργα που έχουν διακοπεί.

Στο τραπέζι αύξηση θητείας

Τέλος από τη χθεσινή διυπουργική σύσκεψη προέκυψε ότι έχουν ήδη εξευρεθεί ισοδύναμα 40 εκατ. ευρώ για το 2012 και ακόμη 120 εκατ. ευρώ για το 2013 ώστε να μη γίνουν οι περικοπές στα Ειδικά Μισθολόγια των στρατιωτικών, Η εξοικονόμηση θα προέλθει σύμφωνα με τις ίδιες πηγές με μεταθέσεις πληρωμών σε εξοπλιστικά προγράμματα και επανεξέταση συγκεκριμένων συμβάσεων. Μένει να φανεί αν θα τα δεχθεί και η τρόικα καθώς η παρέμβαση αυτή δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Στο τραπέζι έχει πέσει ακόμη και πρόταση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες ώστε να περιορισθούν οι ανάγκες προσλήψεων επαγγελματιών οπλιτών πενταετούς θητείας. Σύμφωνα με πληροφορίες τα επιτελεία των ενόπλων δυνάμεων ζητούν αύξηση της θητείας.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news