facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων στην αγορά καυσίμων ζητούν οι βενζινοπώλες

Την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της αγοράς καυσίμων ζητεί η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος από τη νέα κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι η οικονομική κρίση και τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπισή της στον τομέα των καυσίμων έπληξαν βαρύτατα την εθνική οικονομία, τους καταναλωτές και τον κλάδο των πρατηρίων υγρών καυσίμων.

«Η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται και στο τέλος ούτε οι στόχοι των εσόδων πιάνονται, ούτε η αγορά ομαλοποιείται και εκατοντάδας πρατήρια κλείνουν κάθε χρόνο», αναφέρει η Ομοσπονδία και ζητά:

-Να μειωθούν οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και ο ΦΠΑ στα καύσιμα.

-Να μην αυξηθεί ο ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης, στο 80% του αντίστοιχου φόρου που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης αλλά να καταργηθεί τελείως.

-Να προχωρήσει η εγκατάσταση των συστημάτων ηλεκτρονικού έλεγχου εισροών- εκροών καυσίμων στα πρατήρια με την αναγκαία χρηματοδότηση και την παράταση του καταληκτικού χρόνου εγκατάστασης.

-Να εγκατασταθούν συστήματα ελέγχου εισροών- εκροών και ηλεκτρονικής γεωγραφικής και λογιστικής παρακολούθησης της διαδρομής τους σε όλα τα επίπεδα από τα διυλιστήρια μέχρι τα πρατήρια, για πάταξη του λαθρεμπορίου.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news