facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Στον ΟΤΕ το πάρτι συνεχίζεται !!!

ΟMΟΣΠΟΝΔIΑ ΕΡΓΑΖΟΜEΝΩΝ OTE (ΟΜΕ-ΟΤΕ)
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Την ώρα που η Ελληνική Κοινωνία ασφυκτιά, την ώρα που 2.000.000 ΄Ελληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, την ώρα που υποθηκεύεται η Ελληνική γη, την ώρα που..
χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, την ώρα που δημόσιες επενδύσεις δεν γίνονται, την ώρα που η ανεργία εκτινάσσεται, την ώρα που υπάρχει παντελής έλλειψη στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της Ελλάδας, την ώρα που η λειτουργία της δημόσιας διοίκησης είναι ανύπαρκτη, την ίδια ώρα στον ΟΤΕ έχουμε:
• Εργαζόμενους με 150 – 200 ευρώ το μήνα
• Καθημερινή καταστρατήγηση ωραρίου
• Κλείσιμο επιχειρησιακών μονάδων (καταστημάτων, γκαράζ)
• Μηδενικές επενδύσεις
• Εκποίηση περιουσιακών στοιχείων
• Υποθήκευση του ΟΤΕ,
• ΄Ελλειψη στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης του ΟΤΕ,
• Ανυπαρξία λειτουργίας διοίκησης της επιχείρησης
• Αδιαφορία της Διοίκησης για τον κοινωνικό της ρόλο και την εταιρική κοινωνική ευθύνη.
• Καταπάτηση κάθε έννοιας αξιοπρέπειας των εργαζομένων.
Με την εξής διαφορά, η Ελλάδα χρεοκόπησε, ο ΟΤΕ όχι ακόμα, οσωνούπω.
Οι διοικούντες με πράξεις ανευθυνότητας και μη έχοντας συναίσθηση του που βρισκόμαστε, προκαλούν όπως και οι πολιτικοί το δημόσιο αίσθημα και τους εργαζόμενους, που μετά από μια πράξη ευθύνης και εταιρικής υπευθυνότητας, υπέγραψαν μια σ.σ.ε. σταθμό που αντί να την τιμήσουν και μαζί με τους εργαζόμενους να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες συνθήκες, αποφάσισαν να μοιράσουν – λεηλατήσουν τα όποια διαθέσιμα της επιχείρησης, δίνοντας bonus (τη μερίδα του λέοντος στους εαυτούς τους και «κοκαλάκι» στους απλούς εργαζόμενους) γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ακόμα και τους μετόχους που εναπόθεσαν τις οικονομίες τους στην επιχείρησή μας και βλέπουν τη μετοχή να κατρακυλάει .
Δεν μας ξαφνιάζει όμως το γεγονός αυτό γιατί όλη τους η τακτική μέχρι σήμερα έχει δείξει, ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κρατάνε δύο ή περισσότερες θέσεις ευθύνης και να τακτοποιούν τους ημετέρους τους χωρίς καμία αρχή και κανένα κανόνα, αδιαφορώντας για τη ζημιά που γίνεται στην επιχείρηση και στην αξιοπρέπεια των εργαζόμενων.
Βέβαια, μόνιμη επωδός κάθε φορά είναι η συνεχής μετάθεση ευθυνών στην ΕΕΤΤ και στο «κακό» προσωπικό και στους προηγούμενους διοικούντες.

Η αλαζονική, νεοφιλελεύθερη πρακτική των «golden boys» φανερώνει ότι γι΄αυτούς, το πάρτι δεν έχει ακόμη τελειώσει, το ίδιο νόμιζαν και οι πολιτικοί!!!
Εμείς απαιτούμε να δοθεί ως επιστροφή σ΄αυτούς που βάλανε πλάτη και μόνο σ΄αυτούς το όποιο ποσό αναλογεί.
Η διαπλοκή εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί με κινήσεις όπως αυτές της μεταφοράς προσωπικού σε ενοικιαζόμενα κτίρια ενώ υπάρχουν διαθέσιμα κτίρια της Επιχείρησης. Τελικά ο ΟΤΕ «μετασχηματίζεται» μετακομίζοντας από την Κηφισίας του Ομίλου Βωβού στα περίχωρα του Ομίλου ΄Ακτορα.
Η πολλά υποσχόμενη θυγατρική ΟΤΕ ESTATE μήπως !!! θα έπρεπε να αξιοποιήσει τους κενούς χώρους, τα «κουφάρια» που έχουν αφήσει, με βάση την αναγκαιότητα των υπηρεσιών και όχι των κατασκευαστικών οίκων; Αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Μέχρι τότε η θέση μας είναι, να μη γίνει καμία μεταφορά προσωπικού και οι εργαζόμενοι να στεγαστούν στα κενά ιδιόκτητα κτίριά μας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σ΄έναν ΟΤΕ χωρίς πυξίδα, με το θρυλούμενο μετασχηματισμό της εταιρείας να είναι σε εξέλιξη, με το ανθρώπινο δυναμικό να επαιτεί τη θέση και το ρόλο που του αξίζει, με κινήσεις πώλησης θυγατρικών για δήθεν εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων, με συμβάσεις δανεισμού για μεταβολή των όρων των σ.σ.ε., με την εκχώρηση ζωτικών λειτουργιών στην D.T. και τη συνεχή και όλο μεγαλύτερη εξάρτηση από outsourcing , με τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας που έχει η χώρα μας και τον μισθοφορικό στρατό που μας διοικεί, το μέλλον μας διαγράφεται ζοφερό .
Σ΄αυτή την κρίσιμη περίοδο, πρέπει το μοναδικό αποκούμπι να είναι το Συνδικάτο, στήριξτέ το με τη συμμετοχή σας και τη δράση σας όπου κληθείτε, τώρα που γίνεται περισσότερο αντιληπτό από ποτέ, ότι ο μοναχικός δρόμος δεν οδηγεί πουθενά.
Σας καλούμε να είστε σε αγωνιστική ετοιμότητα για να δοθεί άμεσα και αποτελεσματικά το επόμενο διάστημα, η απάντηση που αξίζει σ΄αυτούς που κλέβουν το μέλλον της επιχείρησης και το δικό μας.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕ – ΟΤΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παναγιώτης Κούτρας Αντώνης Μπιρμπιλής

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news