facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Μετανάστες παραμένουν στην Ελλάδα λόγω… γραφειοκρατίας

Γιατί το κράτος κωλυσιεργεί - Τι λέει ο πρόεδρος του Οργανισμού Μετανάστευσης

Ο Γολγοθάς της γραφειοκρατίας είναι ολοφάνερος και στο πρόγραμμα του εθελοντικού επαναπατρισμού. Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις και τις ηχηρές ανακοινώσεις περί κέντρων κράτησης μεταναστών, το μόνο σίγουρο είναι, όπως λέει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Δανιήλ Εσδράς, ότι τα γρανάζια της γραφειοκρατίας έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στο πρόγραμμα στο οποίο καταφεύγουν χιλιάδες μετανάστες που ζητούν να φύγουν από την Ελλάδα.

«Το Δημόσιο λειτουργεί με πάρα πολύ αργές ταχύτητες. Γι’ αυτό και υπάρχει γραφειοκρατικό πρόβλημα στο πρόγραμμα του επαναπατρισμού», αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΟΜ. Για να τονίσει: «Για έξι μήνες δεν λειτουργούσαμε καθόλου. Αυτό συνέβη το β’ εξάμηνο του 2011. Από πέρυσι έχουν επαναπατριστεί περίπου 4.500 άτομα, ενώ θα έπρεπε να έχουν επαναπατριστεί περίπου 6.000 άτομα».

Βέβαια, ο κ. Εσδράς θέτει στο τραπέζι της συζήτησης και το πρόβλημα που θα υπάρξει με το νέο πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού, το οποίο, κανονικά πρέπει να αρχίσει την 1η Ιουλίου. «Κανονικά, το νέο πρόγραμμα πρέπει να ξεκινήσει 1η Ιουλίου αλλά δεν εξαρτάται από εμάς. Έχουμε μίνιμουμ τον επαναπατρισμό 7.000 ατόμων για αυτό το πρόγραμμα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ξεκινήσει αλλά περιμένουμε», καταλήγει.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news