facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

«Κλειδώνουν» τα ονόματα των υπουργών νέας κυβέρνησης

Εντός των επομένων ωρών αναμένεται να «κλειδώσει» η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται ονόματα που θα αναλάβουν υπουργικά καθήκοντα. Η ΝΔ θα εκπροσωπηθεί από κορυφαία κοινοβουλευτικά στελέχη της, ενώ από το ΠΑΣΟΚ δεν θα συμμετάσχουν βουλευτές, παρά μόνο τεχνοκράτες και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.

Η ΔΗΜΑΡ θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Όπως αποκάλυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε δημοσιογράφους η νέα κυβέρνηση θα περιλαμβάνει 16 υπουργούς -συμπεριλαμβανομένου και του προσώπου που θα αναλάβει το υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο θα ανασυσταθεί- και 12 υφυπουργούς.

Πιο αναλυτικά, πληροφορίες θέλουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ή τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να αναλαμβάνουν καθήκοντα προέδρου της Βουλής και τον Βασίλη Ράπανο να αναλάμβάνει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών με αναπληρωτή τον Γ.Ζανιά.

Κατά πληροφορίες του ΑΠΕ ο κ. Ζανιάς θα έχει κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Ο κ. Ζανιάς έχει στις 19.00 συνάντηση με τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση, καθώς την Πέμπτη θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φέρεται επίσης να αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Άμυνας ή υπουργού Εξωτερικών. Υποψήφιο για τις ίδιες θέσεις εμφανίζεται και το όνομα του Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Στο υπουργείο Εσωτερικών παραμένει κατά πληροφορίες ο Αντώνης Μανιτάκης, αν και το όνομά του ακούγεται και για το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται να αναλαμβάνει ο Κ.Χατζηδάκης ή ο Γ.Στουρνάρας. Αν παραμείνει στο υπουργείο Ανάπτυξης ο κ. Στουρνάρας, τότε ο κ. Χατζηδάκης οδεύει προς το υπουργείο Υποδομών.

Για το υπουργείο Υγείας ακούγονται τα ονόματα του Μάριου Σαλμά και του καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να αναλαμβάνει το ΥΠΕΚΑ.

Για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης (μετονομασία από Προστασίας του Πολίτη) ακούγονται τα ονόματα του Κ.Τζαβάρα και του Νίκου Δένδια.

Για το υπουργείο Παιδείας ακούγεται το όνομα του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και για το υπουργείο Δικαιοσύνης του Αντώνη Μανιτάκη ή του Αντώνη Ρουπακιώτη.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης φέρεται να παραμένει ο Ναπολέων Μαραβέγιας.

Το υπουργείο Επικρατείας φέρεται να αναλαμβάνει ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δ.Σταμάτης, και το υπουργείο Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη.

Επιπλέον, κατά πληροφορίες δημιουργούνται ξεχωριστά υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες της ΝΔ. Υπουργός Ναυτιλίας φέρεται να αναλαμβάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης ή ο Αλ.Τουρκολιάς και υπουργός Τουρισμού η Όλγα Κεφαλογιάννη.

in.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news