facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Σώθηκε από πνιγμό...δικάστηκε για το θάνατο του διασώστη της!

Στο εδώλιο κάθισαν μία 33χρονη γυναίκα που ήταν τότε στον τελευταίο μήνα της κύησής της και ένας 46χρονος ναυαγοσώστης, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια με αφορμή το περιστατικό που στοίχισε τη ζωή του 33χρονου.



Η τραγική υπόθεση θανάτου του 33χρονου που τον Αύγουστο του 2006 βούτηξε στη θάλασσα στην παραλία Αρίνα στο Ηράκλειο προσπαθώντας να σώσει μία έγκυο γυναίκα αλλά βρήκε φριχτό θάνατο, αναβίωσε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.
Στο εδώλιο κάθισαν μία 33χρονη  γυναίκα που ήταν τότε στον τελευταίο μήνα της κύησής της και ένας  46χρονος ναυαγοσώστης, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια με αφορμή το περιστατικό που στοίχισε τη ζωή του 33χρονου.
Η γυναίκα ήταν στη θάλασσα με μία φίλη της, έκαναν μπάνιο, όμως λόγω κράμπας δεν μπορούσε να συνεχίσει να κολυμπάει, ενώ τα κύματα δυσχέραιναν την προσπάθειά της να βγει έξω. Άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια και ένας 33χρονος έσπευσε, και την πήρε στα χέρια του για να τη μεταφέρει έξω…

Εκείνη κατηγορείται πως από αμέλεια δεν αντιλήφθηκε ότι ο 33χρονος λόγω της προσπάθειας να τη σώσει, εξασθένησε, έχασε τις αισθήσεις του ενώ ήταν στη θάλασσα και, παρά το γεγονός ότι αυτή δεν διέτρεχε πια κίνδυνο, καθώς είχαν φτάσει στα ρηχά, δεν αποδεσμεύτηκε, με αποτέλεσμα ο 33χρονος να πνιγεί λόγω των μεγάλων κυμάτων!

Ο ναυαγοσώστης κατηγορούνταν ότι παρέλειψε να υψώσει την κόκκινη σημαία – αν και  εκείνος το αρνείται,- και λέει πως ήταν υψωμένη ακόμη και όταν δεν υπήρχε πρόβλημα, για να κρατάει σε εγρήγορση τους λουόμενους
Κατηγορούνταν, επίσης , ότι δεν ήταν σε σημείο όπου μπορούσε να προσφέρει βοήθεια
Στις απολογίες τους, αρνήθηκαν ότι έδειξαν αμέλεια, αλλά το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους

Επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 12 μηνών στην 33χρονη με 3ετή αναστολή (η απόφαση εκδόθηκε ενώ εκείνη έλειπε, είχε πάει σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, καθώς ένιωσε δυσφορία) και στο ναυαγοσώστη 18 μήνες φυλάκιση εξαγοράσιμη προς 3 ευρώ τη μέρα

Το «παρών» έδωσε η οικογένεια του άτυχου άνδρα, μαυροφορεμένη και η αρραβωνιστικιά του νεκρού με μία…φωτογραφία του στα χέρια.!




Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news