facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Δωρεάν φάρμακα και πάλι στην Αθήνα!

Απόφαση να εκτελούν κανονικά συνταγές του ΕΟΠΥΥ από 1ης Ιουλίου έλαβε το ΔΣ των Φαρμακοποιών της Αττικής, γεγονός που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να παίρνουν και πάλι δωρεάν φάρμακα.

Για το λόγο αυτό μετέβη στο νέο υπουργός Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).


Ανάσα σε εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥΥ δίνει η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ). Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η επανέναρξη της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση από 1ηςΙουλίου.


Αμέσως μετά τη λήξη μιας έντονης συνεδρίασης του ΔΣ, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος αποχώρησε με προορισμό το Υπουργείο Υγείας όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο κ.Λουράντος ενημέρωσε τον υπουργό ότι ο κλάδος διακόπτει τον αγώνα του αποδεχόμενος τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου για αποπληρωμή των οφειλών.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός Υγείας δήλωσε:
«Ευχαριστώ τον κ. Κ. Λουράντο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής για την απόφαση τους. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τις δυσκολίες, τις οποίες αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί, λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης της χώρας μας. Εμείς συνεχίζουμε τη σκληρή προσπάθεια να εξεύρουμε λύσεις στη χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ, ώστε να υπάρχει σταθερή ροή πληρωμών.
Οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις μας προς κάθε κατεύθυνση, προοδευτικά θα αντιμετωπιστούν.
Ζητώ την κατανόηση και τη συνεργασία όλων των φορέων της Υγείας».

iatropedia.com

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news