facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ελληνικού Σήματος

Στόχος η προώθηση των τοπικών προϊόντων

Συγκροτήθηκε στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, η Επιτροπή Ελληνικού Σήματος, η οποία έχει ως έργο τη θέσπιση των κανονισμών απονομής της χρήσης αυτού.

Υπενθυμίζεται ότι, στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών αγορών και την αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα ελληνικά προϊόντα, θεσπίστηκε με τον νόμο 4072/2012 το «σήμα ελληνικού προϊόντος».

Στόχος της δράσης αυτής είναι η προώθηση των τοπικών προϊόντων και της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέρος της οποίας αποτελούν οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις παραγωγών και μεταποιητών των ελληνικών προϊόντων.

Το λογότυπο για το σήμα ελληνικού προϊόντος θα δημιουργηθεί μέσα από ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους δημιουργούς σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που θα δοθούν από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου σε εφαρμογή των κανόνων του ανταγωνισμού καθώς και των διατάξεων περί προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας, προστασίας του καταναλωτή και σήμανσης των προϊόντων.

Το καινοτόμο και μοναδικό στην Ευρώπη σύστημα απονομής δικαιώματος χρήσης του σήματος το οποίο έλαβε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προέκυψε από νομοπαρασκευαστική επιτροπή, με προεδρεύοντα τον Γιώργο Γιαννόπουλο, λέκτορα του Τμήματος Νομικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η χρήση του σήματος θα είναι προαιρετική για τα προϊόντα που παράγονται και μεταποιούνται στην Ελλάδα και τα οποία συμμορφώνονται συστηματικά με προδιαγραφές που θα καθοριστούν ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε κατηγορίας.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news