facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Με συνταξιοδοτήσεις και όχι με απολύσεις θα γίνει ο περιορισμός του δημοσίου

Σε συμφωνία σύμφωνα με την οποία ο περιορισμός του δημοσίου θα γίνει μέσω συνταξιοδοτήσεων και όχι μέσω απολύσεων κατέληξαν τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ότι «τη μείωση στο Δημόσιο θα την πετύχουμε μέσω του να μην γίνονται άλλες προσλήψεις. Άρα από τις συνταξιοδοτήσεις θα πετύχουμε έναν από τους στόχους που είναι ένας περιορισμός του δημοσίου».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δέσμευση έναντι της τρόικας για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, εκτίμησε πως «και η τρόικα θα πάρει τα μηνύματα» και σημείωσε ότι «το βασικό που ήθελε η τρόικα, είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα έχει μια συνοχή, θα είναι βιώσιμη, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής. Εκτιμάμε ότι αν δει και η τρόικα ότι υπάρχει μια τέτοια κυβέρνηση, ότι κι εκείνη θα αλλάξει στάση σε μια σειρά κομβικά ζητήματα».

Στην παρατήρηση ότι ο κ. Γιούνκερ δεν έδειξε διατεθειμένος στις δηλώσεις του για ουσιώδεις αλλαγές, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Μην στέκεστε μόνο στον κ. Γιούνκερ. Υπάρχουν και άτυπες ενημερώσεις από συνεργάτες του κ. Γιούνκερ που κάνουν λόγο ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναθεώρησης όρων του μνημονίου...».

Εν τω μεταξύ, τα μέλη που συμμετέχουν στην άτυπη τριμερή επιτροπή των κομμάτων, φέρονται να έχουν καταλήξει σε συμφωνία να παραπεμφθεί για το Σεπτέμβριο η λήψη μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ (κάτι με το οποίο φέρεται να έχει συμφωνήσει και η τρόικα). Τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν, επίσης, στην ανάγκη να μην γίνουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά να επιδιωχθεί η μείωση των κρατικών δαπανών εν όψει των νέων μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Ακόμα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις δανείων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και προσπάθεια για την επέκταση της χορήγησης του επιδόματος ανεργίας από το 1 σε 2 έτη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, αποφασίστηκε να υπάρξουν αλλαγές και ειδικότερα μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ εξετάζεται και η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις. Επίσης, οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων συμφώνησαν στην ανάγκη διαπραγμάτευσης για τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, κατά μια επιπλέον διετία, με αλλαγή της σύνθεσης των μέτρων για την εξοικονόμηση πόρων

eklogika.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news