facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Σύλληψη Γερμανού ρεπόρτερ στον Έβρο

Στη σύλληψη 25χρονου Γερμανού ρεπόρτερ που προσπαθούσε να περάσει παράνομα με βάρκα στον Έβρο μαζί με λαθρομετανάστες, για να κάνει έρευνα για το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης στην παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας. Η συγκεκριμένη περιοχή ελέγχεται από τον Στρατό και την ΕΛ.ΑΣ. και για να εισέλθει κάποιος σε αυτή χρειάζεται ειδική άδεια.

Ο 25χρονος Γερμανός βρισκόταν σε βάρκα μαζί με άλλους 13 λαθρομετανάστες και προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα από την Τουρκία, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο. Τέσσερις από τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονταν στην ίδια βάρκα μαζί του, ήταν υπήκοοι Ακτής Ελεφαντοστού, τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές, δύο υπήκοοι Ερυθραίας, δύο υπήκοοι Νιγηρίας και δύο υπήκοοι Σομαλίας.

Σε πρώτη φάση ο νεαρός ρεπόρτερ είχε μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να κάνει ρεπορτάζ για τη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μάλιστα, κατέβαλε το ποσό των 200 ευρώ, ως ...παράβολο για να περάσει τα σύνορα, σε διακινητή του οποίου το όνομα δεν αποκαλύφθηκε.

Ο Γερμανός μεταφέρθηκε στην στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news