facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Σόιμπλε: Μη ρίχνει σε μας την ευθύνη η Ελλάδα

Το ότι οι χώρα πήγε σε εκλογές είναι κακό κατά τον κ. Σόιμπλε, ενώ όπως τονίζει σε νέα του συνέντευξη ενόψει Συνόδου καλό είναι οι Έλληνες να κοιτούν τα λάθη τους και όχι τι κάνει η Γερμανία.

Χωρίς περιστροφές είπε πως δεν πρέπει να περιμένει και πολλά η Ελλάδα σε αυτή τη Σύνοδο, καθώς πρώτα πρέπει να έχουν οι εταίροι την κρίση της τρόικας:

«Καλέσαμε την τρόικα να εξετάσει την κατάσταση της χώρας και όταν θα έχουμε τους αριθμούς θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας» είπε. «Η Ελλάδα βρίσκεται πάντως σε ασυνήθιστα δύσκολη κατάσταση».

Ο Γερμανός υπουργός αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα επισημαίνοντας με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα: «Φοβάμαι, χωρίς να το ξέρω, ότι η Ελλάδα έχασε πολύτιμο χρόνο με τους πολύμηνους προεκλογικούς αγώνες της - σε μια εποχή που βρισκόταν ήδη σε δεινή θέση. Το θέμα δεν είναι η μεγαλοθυμία των άλλων, αλλά η φοβερή οικονομική πρόκληση να βρει η ίδια πρόσβαση στις αγορές εντός ενός λογικού χρόνου. Αυτό είναι εξάλλου για το ΔΝΤ μια condition sine qua non (σ.σ.: αναγκαία συνθήκη) για κάθε είδους σταθεροποίηση και εξυγίανση της οικονομίας. Μη ρωτάτε λοιπόν εμένα, τι περιθώρια έχει η Ελλάδα, αλλά τους ίδιους τους Έλληνες. Αυτοί πρέπει να ξεκαθαρίσουν ποια είναι η κατάστασή τους και τι θα κάνουν, για να την αλλάξουν. Κατά τα άλλα δεν φταίει το γερμανικό κοινοβούλιο για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είχε τόσο καιρό αποτελεσματική κυβέρνηση».

Τέλος, έστειλε ένα μήνυμα στην Ελλάδα επισημαίνοντας: «Οι υπεύθυνοι της χώρας πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους - να στήσουν μια ανταγωνιστική οικονομία, μια ορθολογική διοίκηση και ένα αποτελεσματικό κράτος δικαίου.... Αυτό που είναι αναγκαίο για την Ελλάδα είναι η αύξηση της αποτελεσματικότητας των φορολογικών μηχανισμών. Έχω μεγάλη κατανόηση για τα προβλήματα της Ελλάδας και κάνουμε τα πάντα για την επίλυσή τους, αλλά μην προσπαθείτε να ρίξετε την ευθύνη γι' αυτά στους άλλους».

newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news