facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Συνεχίζεται ο «Γολγοθάς» με τα φάρμακα

Χορηγούνται τα φάρμακα των καρκινοπαθών- SOS από νοσοκομεία και φαρμακεία

Τέλος στο μαρτύριο για χιλιάδες πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις επιχείρησε χθες να δώσει το υπουργείο Υγείας. Η εμπλοκή με τη χορήγηση νοσοκομειακών φαρμάκων κατά σοβαρών παθήσεων οδηγείται προς εκτόνωση, έπειτα από συμφωνία που πέτυχε ο υπηρεσιακός υπουργός κ. Χρήστος Κίττας. Η συμφωνία ανακουφίζει χρονίως πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, όπως ο καρκίνος και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο με τα σκευάσματα της καθημερινότητας, τα οποία οι ασφαλισμένοι πληρώνουν από την τσέπη τους, εάν τα βρουν. Διαβητικοί, πάσχοντες από άσθμα και καρδιοπαθείς είναι μερικές μόνον κατηγορίες ασθενών οι οποίοι συνεχίζουν τον Γολγοθά. Ο κ. Κίττας ήρθε σε συμφωνία με εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών, προκειμένου να προμηθεύσουν τα νοσοκομεία με φάρμακα για τον καρκίνο και άλλα σοβαρά νοσήματα. Η προμήθεια αναμένεται να ομαλοποιηθεί έως αύριο, ενώ οι πληρωμές θα γίνονται με την παραγγελία και την παράδοση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», oρισμένα νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν να προμηθευτούν ακριβά σκευάσματα από τα μέσα Μαΐου και οι πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις δεν έχουν πρόσβαση στη θεραπεία τους. Το αδιέξοδο για τους ασθενείς είναι πλήρες, καθώς ο νόμος απαγορεύει τη χορήγησή τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία.
Η εμπλοκή με τη φαρμακευτική περίθαλψη, ωστόσο, παραμένει. Οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα που χρειάζονται, καθώς οι φαρμακοποιοί έχουν σταματήσει να τα χορηγούν με πίστωση. Διεκδικούν εξόφληση 340 εκατομμυρίων ευρώ, για συνταγές του ΕΟΠΥΥ που εκτελέστηκαν το 2011 και τον περασμένο Μάρτιο. Η κυβέρνηση προχώρησε τις τελευταίες μέρες σε εκταμίευση 200 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό το οποίο κρίθηκε ανεπαρκές από τους φαρμακοποιούς.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news