facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Βρείτε τα χρέη σας στην εφορία με ένα… κλικ!

Έχετε βεβαιωμένες όφειλες στην εφορία και (παρόλα αυτά) θέλετε να τις δείτε; Το υπουργείο Οικονομικών έφτιαξε για… χάρη σας την κατάλληλη εφαρμογή!


Όλα αυτά γίνονται μήπως και καταφέρει ο κρατικός μηχανισμός να βάλει κανένα… ευρώ στα ταμεία του. Οι ληξιπρόθεσμες όφειλες προς τις ΔΟΥ άλλωστε ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, η Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων & Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων δημιούργησαν τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Με αυτή, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις να "βλέπουν" με ένα κλικ τις βεβαιωμένες σε Δ.Ο.Υ. οφειλές τους με υπόλοιπο. Σε αυτές δεν περιλαμβάνονται οφειλές Τελωνείων.

Που μπορεί κανείς να μάθει τι χρωστάει; Στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr) και στην επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες - Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου - Ειδοποιήσεις» καθώς και στην επιλογή «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες - Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου - Ειδοποιήσεις».

Οι φορολογούμενοι έχουν την δυνατότητα χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς να "βλέπουν" μόνο τις ατομικές οφειλές τους (δηλαδή δεν περιλαμβάνονται οφειλές από εταιρείες στις οποίες μπορεί να συμμετέχουν ή οφειλές λόγω συνυποχρέωσης), ενώ στα χρέη που εμφανίζονται συμπεριλαμβάνονται και αυτά που βρίσκονται σε αναστολή Είσπραξης/Εκτέλεσης καθώς και αυτά που έχουν υπαχθεί σε Ρύθμιση ή Διευκόλυνση τμηματικής καταβολής.

Συγκεκριμένα στην εικόνα των οφειλών με υπόλοιπο εμφανίζονται (πλέον των τρεχουσών προσαυξήσεων, τελών εκπρόθεσμης υποβολής):
• Προσωπικά στοιχεία του φορολογούμενου ΑΦΜ, Ονοματεπώνυμο, Επωνυμία.
• Συγκεντρωτικά στοιχεία ατομικών οφειλών από όλες τις Δ.Ο.Υ. της Επικράτειας.
• Αναλυτικά στοιχεία ατομικών οφειλών ανά Δ.Ο.Υ. και ανά είδος οφειλής.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσής τους και σε περίπτωση που ένας φορολογούμενος δεν έχει ατομικά χρέη, εμφανίζεται το μήνυμα: «Δεν υπάρχουν ατομικά χρέη με υπόλοιπο».

Σε τι χρησιμεύει η νέα εφαρμογή; Τουλάχιστον θα ξέρουμε τι χρωστάμε αλλά δε θα χρειάζεται να «καθόμαστε» στην ουρά της κάθε ΔΟΥ!

newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news