facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

«Γολγοθάς» δίχως τέλος για εκατομμύρια ασφαλισμένους...

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι το τέλος Ιουνίου αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήγαγαν έπειτα από τη χθεσινή θυελλώδη μαραθώνια συνέλευση του κλάδου τους.

Οι ασφαλισμένοι θα προμηθεύονται μεν τα φάρμακά τους, αλλά καταβάλλοντας ολόκληρο το αντίτιμο του σκευάσματος και όχι μόνο το ποσό της συμμετοχής τους -όπως συμβαίνει από τις 23 Μαΐου που ο κλάδος των φαρμακοποιών άρχισε τις κινητοποιήσεις διεκδικώντας την αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο, η θετική ψήφος δεν ήταν προδιαγεγραμμένη. Το αποτέλεσμα κρινόταν μέχρι την τελευταία στιγμή της καταμέτρησης που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. «Ναι» στην αναστολή της χορήγησης φάρμακα με πίστωση είπαν 491 φαρμακοποιοί, ενώ 478 καταψήφισαν την πρόταση της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης το κλίμα ήταν… πολεμικό στη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).
Οι εκπρόσωποι του ΦΣΑ εμφανίστηκαν με δύο «γραμμές» εκ διαμέτρου αντίθετες αναφορικά με τις κινητοποιήσεις του κλάδου οι οποίες συμπληρώνουν τέσσερις και πλέον εβδομάδες και έχουν προκαλέσει γερή οικονομική «αφαίμαξη» στους ασφαλισμένους που καλούνται να πληρώνουν ολόκληρο το αντίτιμο των φαρμάκων τους και όχι μόνο τη συμμετοχή τους.

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ, κ. Κώστας Λουράντος, εκφραστής της σκληρής γραμμής , εισηγήθηκε να συνεχιστεί η χορήγηση φαρμάκων μόνο τοις μετρητοίς στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μέχρις ότου αποπληρωθεί όλο το ποσό της οφειλής του μήνα Απριλίου –περί τα 240 εκατ. ευρώ- αλλά και το χρέος του έτους 2011.

Πιο διαλλακτικοί ή ρεαλιστές, όπως προσδιορίστηκαν τα άλλα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου , εισηγήθηκαν την αναστολή των κινητοποιήσεων δεδομένου ότι καταβλήθηκαν οι οφειλές του τρέχοντος έτους, κίνηση που χαρακτήρισαν ως ιδιαίτερα θετική μέσα στην αρνητική οικονομική συγκυρία.

Διασπασμένοι οι περίπου 1.000 φαρμακοποιοί της Αθήνας που συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους με στόχο τη διεκδίκηση των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο τους, αποφάσισαν τελικά να διεξάγουν ονομαστική ψηφοφορία. Το αποτέλεσμα ήταν «ναι» στις κινητοποιήσεις αλλά μέχρι τις 30 Ιουνίου. Πρόκειται για την καταληκτική ημερομηνία στην εκπνοή της οποίας θα διαπιστώσουν εάν έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς τους το υπόλοιπο 50% των χρεών που εκκρεμεί για τον Απρίλιο, ενώ παράλληλα θα έχουν λάβει και τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, σε ό,τι αφορά την αξίωση που προβάλλουν για συμφηφισμό των χρεών τους με το ελληνικό δημόσιο.

protothema.gr

Σημειώνεται, επίσης, ότι πάρα την αντίθετη απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κάποιοι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας, όπως της Αχαΐας, της Ηλείας κ.α, συνεχίζουν και αυτοί τις κινητοποιήσεις, μέχρι νεωτέρας.


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news