facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Αντιδράσεις στην Τουρκία για την κατάρριψη του αεροσκάφους

«Δεν είναι δυνατόν να εκδίδονται εξαρχής λεπτομερείς ανακοινώσεις», ανέφερε ο Γκιουλ.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε τα μεσάνυχτα στην Άγκυρα σχετικά με την κατάρριψη τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από τη Συρία δεν ήταν λεπτομερής, επειδή “πρόκειται για ζητήματα που έχουν βαριές συνέπειες και δεν είναι δυνατόν να εκδίδονται εξαρχής λεπτομερείς ανακοινώσεις”, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, αλλά το φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας διατυπώνει το ερώτημα “τι δουλειά είχε το αεροσκάφος στη Συρία”.


"Εάν ληφθούν υπόψη οι ταχύτητες των αεροσκαφών καθώς πετούν πάνω από τη θάλασσα, είναι κάπως σύνηθες φαινόμενο οι στιγμιαίες παραβιάσεις συνόρων” είπε ο Γκιουλ και τόνισε ότι το ζητούμενο είναι να διαλευκανθεί αν πρόκειται για μία τέτοια περίπτωση ή αν το συμβάν έγινε στα τουρκικά χωρικά ύδατα. “Πρόκειται για ζητήματα με βαριές συνέπειες και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να εκδίδονται εξαρχής λεπτομερείς ανακοινώσεις. Δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία πως όταν θα διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, θα γίνουν τα δέοντα”, είπε ο Γκιουλ.


Η βουλευτής του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Γκιουλτάν Κισανάκ, δήλωσε σχετικά ότι “μία κυβέρνηση που δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει επί 7-8 ώρες τι απέγινε ένα αεροσκάφος της και εμφανίζεται υπέρμαχος της στρατιωτικής επέμβασης, συνιστά κίνδυνο που θα μπορούσε να οδηγήσει την Τουρκία σε μεγάλο βάλτο”.


Η Κισανάκ είπε πως “το μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι στις 12 χάθηκαν τα ίχνη του αεροσκάφους, αλλά δεν δόθηκε στη δημοσιότητα η πληροφορία με ποια αποστολή απογειώθηκε το αεροσκάφος, ποιος ήταν ο προορισμός του και ποιος ο στόχος του” και υπογράμμισε ότι “η κατάρριψη ενός μαχητικού αεροσκάφους δεν είναι κάτι που μπορεί εύκολα να δεχθεί ένα κράτος, αλλά αν το ίδιο αυτό κράτος δεν είναι σε θέση να κάνει επί 7-8 ώρες σχετική ανακοίνωση και δεν μπορεί να απαντήσει στα ερωτήματα τι δουλειά είχε εκεί το αεροσκάφος, ποια ήταν η αποστολή του και για ποιο λόγο προέβη σε παραβίαση συνόρων, αυτό συνιστά μεγάλο πρόβλημα”.


Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Φαρούκ Λόγογλου είπε πως “προτεραιότητα πρέπει να είναι να βρεθούν ζωντανοί οι πιλότοι” και σημείωσε πως “η Συρία πρέπει να είναι προσεκτική. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι σε θέματα υπεράσπισης των δικαιωμάτων της, η Τουρκία πάντα κινείται με ενότητα και αποφασιστικότητα”.

kathimerini.com.cy

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news