facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου οι δηλώσεις για τα αυθαίρετα

Τι αναφέρει η απόφαση του υπουργείου

Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου μπορούν να καταθέτουν δηλώσεις όσοι θέλουν να νομιμοποιήσουν αυθαίρετα κτίσματα. Η υποβολή δηλώσεων, θα διαρκέσει έως τις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ η υποβολή δικαιολογητικών επεκτάθηκε αντιστοίχως έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται πως στα μέσα Φεβρουαρίου η τότε Κυβέρνηση Παπαδήμου παρέτεινε μέχρι τις 30 Ιουνίου την προθεσμία για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων (η προηγούμενη προθεσμία έληξε στις 28 Φεβρουαρίου). Ωστόσο, εν μέσω πιέσεων εκ μέρους των επαγγελματιών του κατασκευαστικού κλάδου η Κυβέρνηση Πικραμμένου παρέτεινε τη σχετική προθεσμία έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

Βάσει της σχετικής ρυθμίσεως η προθεσμία καταβολής των δικαιολογητικών και της πρώτης δόσης του ενιαίου ειδικού προστίμου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων παρατάθηκε και αυτή από τις 30 Σεπτεμβρίου 2012 στις 31 Δεκεμβρίου 2012.

Η προνομιακή ρύθμιση αφορά σε όλους όσοι, έχουν χτίσει χωρίς άδεια είτε καθ υπέρβαση της οικοδομικής τους άδειας. Όλοι όσοι υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες έχουν την δυνατότητα να ρυθμίσουν με όσα η νομοθεσία προβλέπει και να αποπληρώσουν σε 48 δόσεις.

Στην αρχή η ρύθμιση συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον από τους ιδιοκτήτες, ατόνησε όμως στην πορεία, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας και της έλλειψης χρημάτων.

Συγκεκριμένα η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος αναφέρει:

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών που προβλέπονται στο πρώτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 24 του ν. 4014/2011 (Α’ 209) έως και 14‐9‐2012.

2. Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών που προβλέπονται στο δεύτερο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 24 του ίδιου ως άνω νόμου έως και 31‐12‐2012.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news