facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Μήνυμα Ολάντ στον ελληνικό λαό

Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό έστειλε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με συνέντευξή του στο Mega λέγοντας ότι ο ίδιος πρέπει να επιλέξει ανεπηρέαστος "αν θέλει να μείνει στην Ευρωζώνη". Στην περίπτωση αυτή η ΕΕ θα στηρίξει την Ελλάδα και θα υπάρξουν αλλαγές στο Μνημόνιο, όπως είπε.

Προειδοποίησε ωστόσο ότι η ακύρωση του Μνημονίου θα θεωρηθεί ως ρήξη με την ΕΕ.

Ο κ. Ολάντ ανέφερε ότι η Ευρώπη έχει περάσει πλέον σε άλλη φάση και ότι στο μέλλον θα έχει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Πρόσθεσε ότι με την εκλογή του στη γαλλική προεδρία η ευρωπαϊκή ατζέντα άλλαξε καθώς κατόρθωσε, όπως είπε, να δοθεί έμφαση στην ανάγκη για ανάπτυξη.

"Είναι ένα θέμα πάνω στο οποίο θα υπάρξουν δεσμεύσεις" τόνισε, παραπέμποντας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, που είναι προγραμματισμένη για το τέλος Ιουνίου. Πρόσθεσε ότι τα μέτρα που θα αποφασιστούν θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην Ελλάδα, αν βέβαια ο λαός της χώρας επιλέξει να μείνει στο ευρώ και να τηρήσει τις υποχρεώσεις της.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν είναι εφικτό να υπάρξει έξωση της Ελλάδας από το ευρώ, ο γάλλος πρόεδρος έκρινε ότι αν η Ελλάδα αθετήσει τις συμφωνίες, υπάρχουν χώρες που θα επιδιώξουν κάτι τέτοιο.

"Σέβομαι το λαό και εκείνος θα αποφασίσει ότι θέλει" ανέφερε ο κ. Ολάντ προσθέτοντας ότι δεν είναι η θέση του να κάνει υποδείξεις στους Έλληνες, τους οποίους κάλεσε να ασκήσουν πλήρως το εκλογικό τους δικαίωμα.

"Πρέπει όμως να τους προειδοποιήσω ως φίλος της Ελλάδας ότι έχει δοθεί η εντύπωση πως θέλουν να αθετήσουν τα συμφωνηθέντα. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξουν χώρες που θα ζητήσουν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη προϋποθέτει να υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης και η πλήρης ακύρωση του Μνημονίου θα εκληφθεί ως ρήξη από ορισμένες χώρες" ανέφερε.

Ζήτησε τέλος από τους Έλληνες να του έχουν εμπιστοσύνη και σημείωσε πως η Ελλάδα είναι μία "μεγάλη και υπερήφανη χώρα". Σημείωσε ότι κλειδί για την ύπαρξη της Ευρωζώνης είναι η αλληλεγγύη, καθώς παρά τις διαφορές όλοι βρίσκονται στην ίδια ομάδα που μοιράζεται το κοινό νόμισμα.

nooz.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news