facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ποινική δίωξη στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή της Όπερας Θεσσαλονίκης

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή της Όπερας και εναντίον ενός μέλους της τότε διοίκησης και η δικογραφία που έχει σχηματιστεί διαβιβάστηκε στις ανακριτικές αρχές…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Κυριακούλη στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» η δίωξη αφορά στο αδίκημα της απιστίας σε βάρος Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του agelioforos.gr, οι πράξεις των φερομένων ως εμπλεκομένων στην υπόθεση φέρεται ότι ζημίωσαν το Δημόσιο με 914.000 ευρώ. Αρχικά οι καταγγελίες διερευνήθηκαν από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ενώ ακολούθησε και έρευνα από τους υπαλλήλους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως οι καταγγελίες για τις ατασθαλίες και την κακοδιαχείριση δημοσιοποιήθηκαν από τα ίδια τα μέλη της Εφορείας της Όπερας Θεσσαλονίκης με αφορμή τη δημιουργία χρέους ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ. Οπως είχε καταγγελθεί, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής το διάστημα από το Μάιο έως και τον Αύγουστο του 2009 πραγματοποίησε υπέρογκες και άσκοπες δαπάνες για αλλαγή τηλεφωνικού κέντρου, δικτύου υπολογιστών και δικτύου παρακολούθησης των γραφείων με κάμερες και ειδικά μηχανήματα καταγραφής και αναμετάδοσης, ώστε να παρακολουθεί το χώρο και από την Αθήνα.

Φέρεται να είχε υπογράψει συμβάσεις με τους συντελεστές της παραγωγής «Don Giovanni» με εξαιρετικά υψηλές αμοιβές σε σύγκριση με παλαιότερες παραγωγές, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου σε πρωταγωνιστικό ρόλο με αμοιβή τριπλάσια της κανονικής, 35.000 ευρώ. Ο ίδιος φέρεται ότι παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις της διοίκησης για την ανάγκη περιορισμού των δαπανών, συμπεριέλαβε τις παραγωγές «Μαγικός Αυλός» και «Ο βαφτιστικός», με κόστος 400.000 και 600.000 αντίστοιχα.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής της Οπερας Θεσσαλονίκης έχει δηλώσει ότι δεν έκανε καμία υπέρβαση, υποστηρίζοντας ότι όταν σχεδίασε τις επίμαχες παραγωγές αναμενόταν επιχορήγηση ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Επίσης έχει ισχυριστεί ότι τα μέλη της Εφορείας του πήραν τον οικονομικό έλεγχο από τα χέρια και έγινε προσπάθεια φίμωσής του.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news