facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Έρχονται ενισχύσεις στην αγορά και στον ιδιωτικό τομέα

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργείου Ανάπτυξης

Παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας προανήγγειλε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Την άμεση βελτίωση του αναπτυξιακού νόμου, τη στήριξη και τη συνεργασία του επιχειρηματικού κόσμου με την κυβέρνηση και την ανάγκη η χώρα να κάνει μια καινούρια αρχή, υπογράμμισε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που πραγματοποιείται από το πρωί, υπό την προεδρία του επικεφαλής της Ένωσης και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε άμεσες παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της εκταμίευσης κονδυλίων του ΕΣΠΑ, της εξόφλησης των οφειλών της κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις και τους προμηθευτές της, και του περιορισμού της γραφειοκρατίας. Στάθηκε, μάλιστα, ιδιαίτερα στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά.

«Αν αυτή η κυβέρνηση δεν πετύχει, αυτό θα είναι χτύπημα στον τόπο. Αποκλειεται να αποτύχει αυτή η κυβέρνηση και να πετύχει η Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα εμπορίου, Θανάσης Σκορδάς, απηύθυνε έκκληση στην επιχειρηματική κοινότητα για συνεργασία, αφού – όπως είπε- το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι συνάρτηση μόνο της προσπάθειας, αλλά και άλλων παραγόντων. «Παρακαλώ να δείξετε όλοι υψηλό αίσθημα πατριωτισμού και κοινωνικής ευθύνης απέναντι στην κατάσταση, που βιώνει ο τόπος. Ή θα βγούμε μαζί νικητές ή θα αποτύχουμε όλοι», δήλωσε.

Ο έτερος υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, μετέφερε τις εντολές του πρωθυπουργού για την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, καθώς – όπως είπε – η κοινωνία βρίσκεται στα όρια κατάρρευσης. «Θα προχωρήσουμε άμεσα σε βελτιώσεις στον αναπτυξιακό νόμο, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά», είπε.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news