facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Χ. Μουμπάρακ

Ο Χόσνι Μουμπάρακ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία εκατοντάδων διαδηλωτών στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του πέρυσι.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια κάθειρξη.

Ο Μουμπάρακ μεταφέρθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου, πάνω σε φορείο, για να ακούσει τη ετυμηγορία για το ρόλο του στο θάνατο 850 διαδηλωτών στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης πέρυσι και κατηγορούμενος επίσης για διαφθορά.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, δικαστής Αχμεντ Ριφάατ κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης λίγο μετά την άφιξη του Μουμπάρακ.

Αναμένονται οι αποφάσεις του δικαστηρίου για διαφθορά των υιών Μουμπάρακ, Αλάα και Γκαμάλ, καθώς και 6 πρώην συνεργατών του υπουργού εσωτερικών για τη συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις καταστολής στις οποίες σκοτώθηκαν οι 850 διαδηλωτές.

Σε όλη τη διάρκεια της δίκης που άρχισε στις 3 Αυγούστου 2011, ο Μουμπάρακ έδειχνε κοιμισμένος πάνω σε φορείο και φρουρείτο από αστυνομικούς. Όσον αφορά την υγεία του, ακούγονται διάφορες φήμες όπως ότι πάσχει από καρδιακά προβλήματα ή από καρκίνο όπως είχε βεβαιώσει ο δικηγόρος του αλλά είχε διαψεύσει το υπουργείο Υγείας.

Ο πρώην πρόεδρος έφθασε με ελικόπτερο από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου κρατείται. Πάνω σε φορείο και φορώντας μαύρα γυαλιά διακομίσθηκε σε ασθενοφόρο το οποίο και τον μετέφερε στη δικαστική αίθουσα.

Τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί και 2.000 έχουν αναπτυχθεί για λόγους ασφαλείας στο προάστιο αυτό του Καΐρου, ενώ τεθωρακισμένα βρίσκονται έξω από τη σχολή.

newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news