facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Πρόταση Γλέζου για υποχρεωτικό δάνειο από τους πολίτες - Video

Στην εκπομπή ''Mega Σαββατοκύριακο'' ο Μ.Γλέζος πρότεινε αντί να μπουν νέα χαράτσια να επιβάλλει η νέα κυβέρνηση ένα δάνειο διπλής μορφής: 

- Εθελοντικό στα 100 ευρώ μηνιαίως, για όσους έχουν εισόδημα κάτω από ένα όριο, το οποίο έθεσε αρχικά στα 20.000 ευρώ το χρόνο

- Υποχρεωτικό πάλι στα 100 ευρώ μηνιαίως για όσους έχουν μεγαλύτερο εισόδημα

Ο Κ. Γλέζος κάλεσε τον κ. γεωργιάδη να αντρέξει στην ιστορία προκειμένου να διαπιστώσει πως κάτι σαν αυτό που προτείνει έχει γίνει πράξη πολλές φορες κατά το παρελθόν στην Ελλάδα.  Ο Άδωνις Γεωργιάδης του απάντησε πως ''αυτό έγινε σε συνθήκες πτώχευσης ή πολέμου'' και όχι υπό φυσιολογικές συνθήκες και τον κατηγόρησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να οδηγήσει τη χώρα στην πτώχευση.

Δείτε το video



Στο μεταξύ λίγες ώρες μετά τη δημόσια διαφωνία Γεωργιάδη-Γλέζου το γραφείο τύπου του κ. Γλέζου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με την υπογραφή και του Α. Τσίπρα.

"Προκαλεί εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται να ερμηνευθούν οι ενδεικτικές προτάσεις του Μ. Γλέζου για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας . Βασική λογική στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναδιανομή του πλούτου , δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από αυτό το οποίο εφαρμόζονταν διαχρονικά από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού .
Συγκεκριμένα η πρόταση του Μ. Γλέζου για έναν εσωτερικό δανεισμό για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους , υποχρεωτική για τα υψηλά εισοδήματα και προαιρετική για τους οικονομικά αδύνατους , αποτελεί ένα μόνο μέτρο , σε αντικατάσταση το χαρατσιών και των άλλων δυσβάστακτων αντικοινωνικών μέτρων , ενταγμένο σε μια δέσμη μέτρων κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης. 
Δεν μας προκαλεί εντύπωση τα όσα με εντελώς στρεβλό και ανακριβή τρόπο χρεώνονται στο Μ. Γλέζο . Αποτελούν μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας διαστρέβλωσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ που ζούμε όλο το τελευταίο διάστημα , αποκαλύπτουν δε τον τρόμο των δυνάμεων του μνημονίου μπροστά στην διαρκή συρρίκνωση τους".



newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news