facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Guardian: Μέρκελ και Ομπάμα διαφώνησαν για την Ελλάδα

Αμετακίνητη στις θέσεις της φαίνεται ότι παρέμεινε η Άνγκελα Μέρκελ στη Σύνοδο των G8, παρά τις έντονες πιέσεις που της ασκήθηκαν, ιδιαίτερα από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Μέρκελ αρνήθηκε να δεχθεί νέα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, όπως την έκδοση ευρωομολόγων, αφήνοντας τους εκπροσώπους των άλλων χωρών της ΕΕ να ελπίζουν ότι στη Σύνοδο Κορυφής θα υιοθετήσει μια πιο διαλλακτική στάση.

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από την γερμανίδα καγκελάριο να υιοθετήσει μια λιγότερο επιθετική στάση έναντι της ελληνικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια μιας μάλλον ηλεκτρισμένης δίωρης συζήτησης στη Σύνοδο Κορυφής των G8 στο Καμπ Ντέιβιντ. Άλλωστε, έχοντας να αντιμετωπίσει τις προεδρικές εκλογές το Νοέμβριο, θέλει να δει την ανάκαμψη της εμπιστοσύνης στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει o Guardian, ο Ομπάμα είπε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να κατανοήσουν ότι θα πρέπει να προχωρήσουν σε περικοπές δαπανών, αλλά εκτίμησε ότι η λιτότητα σε όλη την Ευρώπη θα οδηγήσει απλώς σε ύφεση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι G8 επισημαίνουν ότι θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και δεσμεύτηκαν για πολιτικές προώθησης της ανάπτυξης. Βρετανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η Μέρκελ θέλησε να αφαιρέσει από την ανακοίνωση αρκετές αναφορές για την ευρωζώνη.

Στο ίδιο δημοσίευμα, ο Κάμερον φέρεται ότι προσπάθησε να λειτουργήσει ως μεσολαβητής μεταξύ των θέσεων των Γερμανών, των Γάλλων και των Ιταλών.

newsbomb.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news