facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Fitch: Προειδοποίηση σε ευρωζώνη για αποχώρηση της Ελλάδας

Σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είτε λόγω της πολιτικής κρίσης είτε σε μετέπειτα φάση, η Fitch θα θέσει πιθανότατα ολόκληρη την ευρωζώνη σε Rating Watch Negative, σημειώνει ο οίκος σε έκθεσή του.

Όπως αναφέρει, οι επιπτώσεις από μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν μπορούν να προσδιοριστούν και θα εξαρτηθούν από το πώς θα συμβεί και πώς θα αντιδράσει η Ευρώπη.

Ως εκ τούτου, ο οίκος θα θέσει τις υπόλοιπες χώρες μέλη της ευρωζώνης στον προθάλαμο υποβάθμισης καθώς θα επανεκτιμά τις συστημικές αλλά και τις ειδικότερες επιπτώσεις για κάθε χώρα από την ελληνική έξοδο.

Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι οι χώρες, οι αξιολογήσεις των οποίων βρίσκονται ήδη σε RWN, όπως η Κύπρος, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Σλοβενία και το Βέλγιο, θα κινδυνεύσουν με άμεση υποβάθμιση.

Μια ελληνική έξοδος θα διασπάσει το θεμελιώδες αξίωμα που διέπει το ευρώ - ότι η συμμετοχή στην ένωση δεν αντιστρέφεται.

Σε ένα ήπιο σενάριο, το φαινόμενο διάχυσης της κρίσης στην υπόλοιπη ευρωζώνη είναι ηπιότερο των προβλέψεων και πιθανόν να αποτελέσει καταλύτη για μεγαλύτερη δημοσιονομική και πολιτική σύγκλιση που θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα της νομισματικής ένωσης.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news