facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Δική τους καθημερινή εφημερίδα βγάζουν οι δημοσιογράφοι της «Ελευθεροτυπίας»

Την ώρα που οι λύσεις για τη σωτηρία της ιστορικής εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» φαίνεται ότι λιγοστεύουν μετά και την απόρριψη του αιτήματος της ιδιοκτησίας για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, μεγάλη ομάδα δημοσιογράφων φέρεται αποφασισμένη να βγάλει μια νέα καθημερινή εφημερίδα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τουλάχιστον 80 δημοσιογράφοι με πολυετή παρουσία στην «Ελευθεροτυπία» έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες για την έκδοση μιας καθημερινής απογευματινής ανεξάρτητης εφημερίδας που μάλιστα θα υλοποιήσει αυτό που ποτέ τελικά δεν ίσχυσε στην εφημερίδα που εργάζονταν. Θα είναι πραγματικά η εφημερίδα των εργαζομένων.

Εχει συσταθεί εταιρεία με μετόχους όλους τους εργαζόμενους και όλες οι επιμέρους αποφάσεις για τη γραμμή, την έκδοση κ.λπ. Θα ληφθούν μέσα από τις γενικές συνελεύσεις του προσωπικού.

Τα γραφεία έχουν νοικιαστεί στο κέντρο της Αθήνας και αναμένεται η εκλογή -μέσω ψηφοφορίας- των διευθυντικών στελεχών του νέου φύλλου. Η λειτουργία θα έχει ως πρότυπο την παλιότερη λειτουργία της γαλλικής εφημερίδας Liberation

Η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει μέσα στον Ιούνιο,ενδεχομένως και πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.

Την ίδια ώρα μια άλλη μικρότερη ομάδα πρώην εργαζόμενων στην «Ελευθεροτυπία» ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη δική τους διαδικτυακή προσπάθεια. Μια ηλεκτρονική δημοσιογραφική έκδοση που θα έχει μορφή εφημερίδας η οποία θα... ξεφυλλίζεται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

iefimerida.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news