facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΟΤΟΕ προς κόμματα: "Πείτε μας τις θέσεις σας για τα εργασιακά"

Με επιστολή της προς τα κόμματα η ΟΤΟΕ τονίζει οτι "η λαϊκή ετυμηγορία της 6ης Μαΐου 2012 έθεσε σε πλήρη αμφισβήτηση την κρατούσα λογική των Μνημονίων Ι και ΙΙ".

Στην επιστολή της η ΟΤΟΕ τονίζει οτι "με τις πολλαπλές παρεμβάσεις που έγιναν σε βασικές εργασιακές ρυθμίσεις και θεσμούς επιβραβεύονται ακραίες, αθέμιτες και αντιπαραγωγικές εργοδοτικές πρακτικές, που επιβλήθηκαν και από «άτυπα», λειτουργούντα εκ παραλλήλου, κανάλια επικοινωνίας εργοδοτικών συμφερόντων με την τρόικα".

Η ΟΤΟΕ θεωρεί ότι οι αλλαγές που επιβλήθηκαν από τα Μνημόνια Ι και ΙΙ στα εργασιακά θέματα, στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και στους θεσμούς Μεσολάβησης και Διαιτησίας μεταξύ άλλων:

- Παρέκαμψαν και συνολικά καταλύουν κάθε έννοια κοινωνικού διαλόγου, ισορροπημένων κανόνων και υγιούς ανταγωνισμού σε γενικό και κλαδικό επίπεδο, επιβραβεύοντας αυθαίρετα και μονομερώς κακόπιστες συμπεριφορές, ακόμα και τις πιο μύχιες επιδιώξεις ακραίων εργοδοτικών συμφερόντων.

- Δεν έχουν «προσωρινό χαρακτήρα». Οδηγούν σε μόνιμες συνέπειες περικοπής αμοιβών και ανατροπής εργασιακών δικαιωμάτων, με ευθεία παρέμβαση του κράτους στον ιδιωτικό τομέα, σε συλλογικές διαπραγματεύσεις και ΣΣΕ.

- Πλήττουν βάναυσα τη συλλογική αυτονομία.

- Δημιουργούν ένα εξαρχής ναρκοθετημένο, σε βάρος των εργαζόμενων, πλαίσιο δήθεν ισότιμης συλλογικής διαπραγμάτευσης «για τα πάντα και από την αρχή».

- Προωθούν μισθούς Βαλκανίων, αποδιαρθρώνουν και καταλύουν το κοινωνικό Κράτος και καταδικάζουν σε φτώχεια τους εργαζόμενους.

- Εισάγουν σοβαρές μισθολογικές ανισότητες σε βάρος των νέων κάτω των 25 ετών.

newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news