facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Βενιζέλος: Η κ. Λαγκάρντ προσέβαλε τον ελληνικό λαό

Στη διάρκεια ομιλίας του στο στο Ναύπλιο, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε την κ. Λαγκάρντ να αναθεωρήσει αυτά που ήθελε να πει, σημειώνοντας ότι το ύφος της προσέβαλε τον ελληνικό.

«Όπως κανείς δεν μπορεί να ταπεινώνει τον λαό στην περίοδο της κρίσης και το λέω απευθυνόμενος στην κυρία Λαγκάρντ, τη διευθύντρια του ΔΝΤ που το ύφος της προσέβαλε τον λαό, και την καλώ να αναθεωρήσει αυτά που ήθελε να πει, έτσι και κανείς δεν μπορεί να προσβάλει την κοινωνική βάση της παράταξης, τον γνήσιο προοδευτικό Έλληνα πολίτη που πίστευε και πιστεύει στην παράταξη αυτή ακόμα και αν δεν την ψήφισε στις 6 Μαΐου» είπε.

Οι δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις φιλοξενήθηκαν στον βρετανικό Guardian.

«Μην περιμένετε καμία συμπάθεια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας» λέει στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Αθήνα ότι το Ταμείο δεν πρόκειται να χαλαρώσει τους όρους της σύμβασης.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τους γονείς και τις μητέρες που δεν έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη, η Γαλλίδα αξιωματούχος απαντά:

«Σκέφτομαι πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο στο Νίγηρα που πηγαίνουν στο μάθημα μόνο για δύο ώρες την ημέρα, αναγκάζονται ακόμα και την καρέκλα του θρανίου να μοιραστούν και διψάνε για μόρφωση. Τα έχω μονίμως στο μυαλό μου. Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από ό,τι στην Αθήνα».

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες και άμεσες. Χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια που αναρτήθηκαν στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news