facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Πράσινο φως από το ΣτΕ για προσλήψεις σε υπουργεία, δήμους και ΔΕΗ

Το «πράσινο φως» για την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων στα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού και Υγείας, όπως επίσης στη ΔΕΗ και στους Δήμους Πλατανιά (Χανιά) και Χαλανδρίου έδωσε η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η γνωμοδότηση της επιτροπής του ΣτΕ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για προσλήψεις, προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή του ΣτΕ γνωμοδότησε θετικά για:

- Προσλήψεις στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού 1.263 ατόμων για υλοποίηση έργων για την προστασία και ανάδειξη μνημείων και αρχαιολογικών χώρων. Επίσης για το ίδιο υπουργείο εγκρίθηκε η πρόσληψη 680 άτομα με πεντάμηνη σχέση εργασίας για προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων ενόψει τουριστικής περιόδου.

- Προσλήψεις στο υπουργείο Υγείας για κατ’ εξαίρεση πρόσληψη 270 ειδικευόμενων γιατρών και 280 επικουρικών γιατρών για να αντιμετωπιστούν λειτουργικά προβλήματα και ελλείψεις των νοσοκομείων όπου υπάρχουν κενά λόγω συνταξιοδότησης γιατρών.

- Προσλήψεις συμβασιούχων στη ΔΕΗ και ειδικότερα 285 ατόμων για τη γενική διεύθυνση παραγωγής και 28 για την γενική διεύθυνση ορυχείων για τα οποία είχε κινηθεί διαδικασία προκηρύξεων με έγκριση του ΑΣΕΠ.

- Προσλήψεις 43 εποχικών υπαλλήλων στο Δήμο Πλατανιά Χανίων για καθαριότητα και 26 υπαλλήλων για το Δήμο Χαλανδρίου για την καλοκαιρινή φύλαξη.

Τέλος, η επιτροπή του ΣτΕ έκρινε ότι πρέπει να επιτραπεί στα υπηρεσιακά συμβούλια του υπουργείου Παιδείας να αποφασίσουν τις αναγκαίες μεταθέσεις, αποσπάσεις κ.λπ. εκπαιδευτικών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news