facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Άκαρπη η πρώτη σύσκεψη στο Μαξίμου με τους φαρμακοποιούς

Ακαρπη απέβη η πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων των φαρμακοποιών με τους υπουργούς Υγείας Χρ.Κίττα και Εργασίας Αντ.Ρουπακιώτη και τον πρόεδρο του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) κ. Γ.Βουδούρη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε ανοιχτή ακρόαση ήταν ο πρωθυπουργός κ. Π.Πικραμμένος, καθώς δεν μπορούσε να παραστεί.

Οι δύο υπουργοί ζήτησαν από τους φαρμακοποιούς να τερματίσουν ακόμη και τώρα την κινητοποίηση φοβούμενοι ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα με τους ασθενείς – ασφαλισμένους του Ταμείου που δεν μπορούν, βάσει του κανονισμού του ΕΟΠΥΥ, να εισπράξουν τα χρήματά τους επιδεικνύοντας την απόδειξη του φαρμακείου.

Οι φαρμακοποιοί, από την πλευρά τους, είπαν ότι οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν κανονικά, άφησαν όμως ένα «παράθυρο» στην περίπτωση που ξεκινήσει η αποπληρωμή των χρεών. Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δεσμεύθηκαν ότι μέχρι τις 31 Μαΐου θα έχει καταβληθεί μέρος των χρεών στους φαρμακοποιούς. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου, τους είπαν, θα έχουν εξοφληθεί.

O διοικητής του ΙΚΑ Ρ.Σπυρόπουλος έχει δεσμευθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να χορηγηθούν στον ΕΟΠΥΥ 80 εκατ. ευρώ μέχρι τις 31 Μαϊου και άλλα 130 εκατ. ευρώ έως τα μέσα Ιουνίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ θα ζητήσουν χρήματα και από τα άλλα Ταμεία που έχουν ενταχθεί στον Οργανισμό (ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ, ΟΓΑ, Οίκος Ναύτου, ΤΑΥΤΕΚΩ).

Ωστόσο, το πρόβλημα των παλαιών οφειλών των Ταμείων (του 2011) δεν επιλύθηκε. Οι φαρμακοποιοί ζήτησαν να γίνει συμψηφισμός των χρεών. Ο υπουργός Εργασίας όμως, αρνήθηκε τονίζοντας ότι η διαδικασία αυτή είναι παράνομη.

Πάντως, ο κ. Πικραμμένος δεσμεύθηκε ότι αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής, την Πέμπτη, θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών για τη διευθέτηση των θεμάτων.

tanea.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news