facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Στο εδώλιο για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες ο Ακης

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, πριν ακόμα κριθεί για τον τρόπο απόκτησης των περιουσιακών του στοιχείων, υπόθεση για την οποία κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, θα βρεθεί ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος παραπέμπεται να λογοδοτήσει για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες σε βαθμό κακουργήματος.
Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών δεν πείστηκαν από τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, ο οποίος έκανε λόγο για τυπική παράλειψη, και τελικά τον έστειλαν με βούλευμά τους στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.
Η συγκεκριμένη υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής και αφορά το πόθεν έσχες του 2010, στο οποίο ο πρώην υπουργός δεν είχε συμπεριλάβει το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Ο εφέτης - ειδικός ανακριτής Θεόδωρος Κανελλόπουλος είχε καλέσει σε απολογία τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και την καταβολή εγγύησης 150.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε υποστηρίξει ότι το επίμαχο ακίνητο το είχε δηλώσει στη φορολογική του δήλωση το 2010, επιμένοντας ότι το είχε αποκτήσει με νόμιμο τρόπο.

tanea.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news