facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

«Χρειάζεται πολιτική βούληση ειλικρινή και όχι ψηφοθηρική»

Σχόλιο αναγνώστριας στο newsbeast.gr

Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης είναι το πλέον μείζον θέμα της ελληνικής δυσάρεστης πραγματικότητας. Η ανυπαρξία προληπτικών μέτρων ασφαλούς φύλαξης των συνόρων, η σχεδιασμένη πολιτική της γειτονικής Τουρκίας για μαζική και ανεξέλεγκτη προώθηση μεταναστών από την επικράτειά της προς τη χώρα μας, έχοντας (μάλλον?) επεκτατικές προσδοκίες, καθώς και η μαύρη βιομηχανία που έχει στηθεί με σκοπό την προσκόμιση οικονομικών ωφελειών από την εξαθλίωση και την εκμετάλλευση ανθρώπων, έχουν οδηγήσει σε ένα εξαιρετικού μεγέθους πρόβλημα που επιτάσσει ριζικές και αποφασιστικές λύσεις.

Οι απόψεις περί ανθρωπισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων ουδόλως αμφισβητούνται, το ζήτημα, ωστόσο, έχει φτάσει στο απροχώρητο, δεδομένου ότι οι άνθρωποι αυτοί προέρχονται από χώρες όπου η ανθρώπινη ζωή είναι εντελώς απαξιωμένη και συνεπώς αποτελούν κίνδυνο για τη διασφάλιση του σεβασμού της αξίας αυτής σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι πολλά αν μπορούμε να ελπίζουμε σε μια ανώδυνη λύση του ζητήματος. Αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση ειλικρινή και όχι ψηφοθηρική, όπως συνηθίζεται.

Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι:

Α. ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ - αντικίνητρα για την επιλογή της Ελλάδας ως τόπου προορισμού των λαθρομεταναστών:

1. Αυστηρή φύλαξη των συνόρων με χρήση ψηφιακών συστημάτων και ηλεκτρονικών μέσων προς έγκαιρο εντοπισμό ατόμων που προσπαθούν παρανόμως να εισέλθουν στη χώρα.
2. Επαναφορά των ναρκοπεδίων στα σύνορα, ως το πλέον αποτρεπτικό μέσο.
3. Καταγγελία της Σύμβασης (Δουβλίνο 2 , ως επικίνδυνη για την ακεραιότητα της χώρας μας και ως καταχρηστική.
4. Απαγόρευση χορήγησης πολιτικού ασύλου, παρά μόνο σε εξαιρετικότατες περιπτώσεις και κατ' αποκλειστικότητα, προκειμένου να αποτρέπεται η είσοδος λαθρομεταναστών με τη προσδοκία της προσωρινής διαμονής κατόπιν υποβολής αίτησης χορήγησης ασύλου. Κατάργηση της δυνατότητας προσωρινής διαμονής έως την εξέταση της αίτησης για πολιτικό άσυλο.
5. Είσοδος μεταναστών στη χώρα μας, μόνο κατόπιν πρόσκλησης από το Ελληνικό Κράτος, εφόσον προκύπτουν ανάγκες για κάλυψη θέσεων εργασίας και αυστηρά προσωρινή διαμονή αυτών, έως την ολοκλήρωση της εργασίας που καλούνται να εκτελέσουν.
6. Ενεργοποίηση της υπηρεσίας της δίωξης προς εντοπισμό των ηθικών αυτουργών της εκμετάλλευσης των ανθρώπων αυτών, τους οποίους υποχρεώνουν ή βοηθούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας, και τιμωρία τους με αυστηρότατες ποινές κάθειρξης και κατάσχεσης όλων των περιουσιακών τους στοιχείων των ίδιων και των συγγενικών τους προσώπων.

Β. ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ για όσους διαμένουν στη χώρα μας, προκειμένου να αποτραπούν κίνδυνοι διασάλευσης της ομαλής κοινωνικής διαβίωσης:

1. Άμεση ψήφιση νόμου, ο οποίος θα καθιστά ποινικό αδίκημα την ενοικίαση χώρου κατοικίας σε λαθρομετανάστες. Η παραβίαση του νόμου, πέρα από τις ποινές που θα επισύρει για τον παρανομούντα, θα πρέπει να αποτελεί και τη βάση για κατάσχεση της επίδικης ιδιοκτησίας (που ενοικιάστηκε) και μεταβίβασή της στο κράτος. Ο φόβος απώλειας της ιδιοκτησίας θα αποτελέσει αντικίνητρο για την προσδοκία προσκόμισης οικονομικού οφέλους από τους ανθρώπους αυτούς, μέσα από την εκμετάλλευση και την εξαθλίωσή τους.

2. Απαγόρευση πρόσβασης των λαθρομεταναστών στα δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών. Οι ειδικοί αυτοί χώροι που κατασκευάζονται τον τελευταίο καιρό, ως χώροι υποδοχής και φιλοξενίας των λαθρομεταναστών, θα πρέπει να διαμορφωθούν ως χώροι νοσοκομειακής περίθαλψης, ώστε να τους παρέχονται οι απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες. Μετά την παροχή των υπηρεσιών αυτών, θα πρέπει να γίνεται άμεση απέλαση τους στις χώρες τους.

3. Μαζικές εξορμήσεις της ΕΛ.ΑΣ σε συνοικίες κυρίως όπου έχουν δημιουργηθεί γκέτα λαθρομεταναστών προς ελέγχους και ταυτοποιήσεις και σύλληψη όλων όσων δεν διαμένουν (μόνιμα ή προσωρινά) με τα νόμιμα δικαιολογητικά.

4. Αυστηροποίηση των δικαστικών αποφάσεων και ποινών που επιβάλλονται σε λαθρο - μετανάστες που διαπράττουν εγκλήματα κατά της ζωής και της περιουσίας. Η τακτική που ακολουθείται είναι η προσωρινή κράτησή τους και η σύντομη απόλυσή τους, (προφανώς λόγω έλλειψης χώρων στις φυλακές). Άμεση κράτηση τους σε προσωρινές φυλακές με το ελάχιστο δυνατό κόστος για το κράτος, έως την απέλασή τους, η οποία δεν θα πρέπει να ξεπερνά τον ένα μήνα. Ενδεχομένως για την κάλυψη από τους ίδιους τους καταδικασθέντες του κόστους διαμονής τους σε αυτές
τις φυλακές, υποχρέωση προσέλευσής τους σε καταναγκαστικά έργα υπέρ του Δημοσίου.

Γ. ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ
1. Άμεση απέλαση όλων των παρανόμως διαμενόντων στη χώρα μας. Η χρηματοδότηση για τη δράση αυτή θα προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από χώρες που διατίθενται να συμβάλλουν οικονομικά προς το σκοπό αυτό και από τον κρατικό προϋπολογισμό σε μικρότερο ποσοστό. Για τους λαθρομετανάστες που έχουν βρέφη και παιδιά που έχουν επίσης εισέλθει παράνομα, θα πρέπει να εφαρμόζονται πιο ευνοϊκές διατάξεις και να εξετάζονται πιο επισταμένα και κατά περίπτωση. Στην περίπτωση που κρίνονται προς απέλαση, θα πρέπει να εξέρχονται με προσοχή και αεροπορικώς.

2. Μαζικές εξορμήσεις της ΕΛ.ΑΣ σε κατοικίες όπου διαμένουν λάθρο - μετανάστες προς εντοπισμό παράνομου υλικού, όπλων, ναρκωτικών κλπ, κατάσχεση αυτών και απέλαση των εν δυνάμει ή ενεργών εγκληματιών.

3. Διάθεση πλοίων όπου θα διαμένουν προσωρινά οι λαθρομετανάστες, (ίσως με τη μορφή προσωρινής κράτησης προς συμμόρφωση με δικαστικές αποφάσεις), μέχρι την έξοδό τους από τη χώρα με το ίδιο μέσο.

4. Όσοι νομιμοποιήθηκαν παράνομα (!),τουλάχιστον από το 2000 και έπειτα, να θεωρούνται εφεξής ως παρανόμως διαμένοντες και να ισχύουν γι αυτούς οι διατάξεις για τους λαθρομετανάστες. Όσοι διαθέτουν τα οικονομικά μέσα να εγκαταλείψουν τη χώρα θα πρέπει να το κάνουν με δικό τους κόστος.

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ
ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

1. Κατάργηση της διάταξης περί χορήγησης του δικαιώματος του εκλέγειν σε μετανάστες. Αυστηρή τήρηση της διάταξης του Ελληνικού Συντάγματος για αποκλειστική άσκηση του δικαιώματος αυτού μόνο σε Έλληνες πολίτες.

2. Αποκλεισμό αλλοδαπών από το δικαίωμα του εκλέγεσθαι ομοίως με το δικαίωμα του εκλέγειν. Αποκλειστικό προνόμιο των Ελλήνων πολιτών, όπως συμβαίνει άλλωστε και σε άλλα κράτη της Ευρώπης. Για την αντιμετώπιση του ζητήματος της λαθρομετανάστευσης, πρωτεύουσα είναι η πολιτική βούληση και η επάξια διεκδίκηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που συνέβαλε τα μέγιστα στη διόγκωση του προβλήματος στην Ελλάδα, με τον εξαναγκασμό προς υπογραφή των καταχρηστικών Συμβάσεων και την δουλική ανταπόκριση των πουλημένων πολιτικών που δέχτηκαν τους παράνομους αυτούς όρους ((ουβλίνο), των αναγκαίων χρηματικών πόρων για την εξεύρεση λύσεων αλλά και την εκ νέου υπογραφή Συμβάσεων κατά της εισροής λαθρομεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις οποίες θα εξασφαλίζεται η προστασία όλων των κρατών – μελών.

Η Ελλάδα θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εδραιώσει τα εθνικά της συμφέροντα, ώστε να εξασφαλίσει την ομαλή κοινωνική διαβίωση και την εξάλειψη του κινδύνου πρόκλησης κρίσης από την μαζική εγκατάσταση (της τάξεως των 5.000.000) λαθρομεταναστών, επικίνδυνων για την ζωή, ασφάλεια,σωματική ακεραιότητα των πολιτών της χώρας μας.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news