facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΕΣΕΕ:Θετική απάντηση στην πρόταση της ΓΣΕΕ

Να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου οι κοινωνικοί εταίροι, λέει η ΕΣΕΕ

Οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να καθίσουν επιτέλους στο τραπέζι του διαλόγου και να συνεννοηθούν για το μέλλον 3 εκατομμυρίων εργοδοτών και εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε γίνει στο υπουργείο Εργασίας την περασμένη Παρασκευή.

Η ΕΣΕΕ απάντησε θετικά στην πρόταση της ΓΣΕΕ για άμεση επανασύσταση και επαναλειτουργία των δυο θεσμικών εθνικών επιτροπών απασχόλησης και κοινωνικής εργασίας.

Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της, «για την ΕΣΕΕ, ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος διευθέτησης των εργασιακών διαφορών. Γι' αυτό δεν καταγγείλαμε, ούτε εγκαταλείψαμε ποτέ την προσπάθεια υπογραφής μιας νέας Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας στο εμπόριο. Δεν είναι σωστό από την μια να συζητάς με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και από την άλλη να καταγγέλλεις τη σύμβαση. Καθιστούμε σαφές ότι δεν στρεφόμαστε εναντίον κανενός Συνδέσμου που αποφάσισε να το πράξει, γιατί μας ενδιαφέρει τι κάνουμε εμείς και όχι τι κάνουν οι άλλοι. Άλλωστε, μέχρι σήμερα έχουμε τουλάχιστον 23 διαφορετικές καταγγελίες κλαδικών καθώς και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων και διαιτητικών αποφάσεων, ενώ άλλες 10 είναι στον αέρα, 3 υπό προθεσμία και βεβαίως 43 έχουν ήδη λήξει.

Απαντάμε θετικά στην πρόταση της ΓΣΕΕ για άμεση επανασύσταση και επαναλειτουργία των δυο θεσμικών εθνικών επιτροπών απασχόλησης και κοινωνικής εργασίας. Πιστεύουμε, όμως, ότι η ευθύνη του κοινωνικού διαλόγου ανήκει στους Κοινωνικούς Εταίρους και είναι υποχρέωση όλων μας να ανταποκρινόμαστε σε κάθε τυπική ή άτυπη, επίσημη ή ανεπίσημη και θεσμική εκπροσώπηση. Αυτός είναι ο ρόλος που πρέπει να εκπληρώσουμε ως Κοινωνικοί Εταίροι και μάλιστα θα πρέπει να συμφωνήσουμε να συναντιόμαστε τουλάχιστον μια φορά το μήνα, είτε υπάρχουν προβλήματα είτε όχι.

Οφείλουμε, τέλος, να σοβαρευτούμε όλοι, να σταματήσουμε να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου και να σεβαστούμε αυτούς που εκπροσωπούμε, γιατί η εντύπωση που τους δίνουμε είναι αυτή μιας αμφισβητούμενης ικανότητας διαχείρισης της κρίσιμης κατάστασης. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τον χαρτοπόλεμο των επιστολών και των δηλώσεων και ας καθίσουμε επιτέλους στο τραπέζι του διαλόγου να συνεννοηθούμε για το μέλλον 3 εκατομμυρίων εργοδοτών και εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Σε μία περίοδο πολιτικής αδυναμίας ανάληψης ευθυνών, οι εκπρόσωποι της κοινωνίας και της εργασίας πρέπει να αποδείξουμε ότι έχουμε συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος που ζούμε και ότι μπορούμε επίσης να υποδείξουμε τον τρόπο επίλυσής του.»

tanea.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news