facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Νέες συναντήσεις Τσίπρα την Τετάρτη για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Τις επαφές του με τους αρχηγούς των κομμάτων θα συνεχίσει την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Πρώτη συνάντηση θα γίνει το απόγευμα με τον Πάνο Καμμένο και θα ακολουθήσουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ με μία σκληρή δήλωση την Τρίτη έκλεισε ουσιαστικά την πόρτα της συνεργασίας, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε μία «ουσιαστική συνάντηση» με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο κ. Τσίπρας θα έχει επαφές με κοινωνικούς φορείς και το απόγευμα θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο (5:00 μ.μ.), με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο (6:00 μ.μ.) και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά (7:00 μ.μ.).

Μετά το τέλος των συναντήσεων ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στους νέους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Δημοκρατική Αριστερά, από την πλευρά της, στηρίζει τη δημιουργία κυβέρνησης Αριστεράς με ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση -τονίζοντας τη θέση της για απαγκίστρωση από το μνημόνιο και παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Το ΚΚΕ αρνήθηκε να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης.

Την Τρίτη, οπότε και παρέλαβε από τον Πρόεδρο τη διερευνητική εντολή, ο Αλ.Τσίπρας συναντήθηκε επίσης και με επικεφαλής κομμάτων που έμειναν εκτός Βουλής. Η επικεφαλής της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη εμφανίστηκε θετική σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι ζήτησαν «συγκεκριμένες προτάσεις» πέραν «ενός αντιμνημονιακού πλαισίου».

in.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news