facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου

Δεν κάνει βήμα πίσω η δικαιοσύνη στην μέχρι τώρα ποινική αντιμετώπιση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Έτσι, η απάντηση του Τριμελούς Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, αρμόδιου για θέματα διαφθοράς, στο αίτημα αποφυλάκισής του είναι ένα ξερό «όχι», με την επίκληση της βαρύτητας των αδικημάτων που αντιμετωπίζει.

Οι δικαστές υιοθέτησαν ουσιαστικά την πρόταση της εισαγγελέως Ευγενίας Κυβέλου, η οποία επικαλείται τη βαρύτητα της πράξης που αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, την οποία μάλιστα, όπως επισημαίνει, μπορεί να συνεχίσει, παρότι δεν είναι πλέον υπουργός και δεν έχει τη δυνατότητα να δέχεται «δώρα». Εάν όμως υπάρχουν χρήματα στο εξωτερικό από τις «μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων που φέρεται ότι πήρε ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με την εισαγγελέα, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί το απαραίτητο περιβάλλον για να συνεχίσει εγκληματική πράξη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Επιπλέον, η κα Κυβέλου θεωρεί ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος εξακολουθεί να είναι ύποπτος φυγής, όπως είχε κρίνει ο ανακριτής, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι δεν είναι αποτελεσματική η φύλαξη των συνόρων της χώρας μας. Οι δικαστές έκαναν δεκτά τα επιχειρήματα του πρώην υπουργού και του «έκλεισαν» την πόρτα των φυλακών.

Στην αίτηση αποφυλάκισής του πάντως ο πρώην υπουργός υποστήριζε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής αλλά και ούτε ύποπτος διάπραξης νέων αξιοποίνων πράξεων για να εξακολουθεί να παραμένει προφυλακισμένος.

Άλλωστε, όπως ανέφερε, έχει ήδη παραδώσει το διαβατήριο του στις αρχές ενώ του έχει επιβληθεί παράλληλα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Επίσης, στην προσφυγή επεσήμανε ότι σε καμία φάση της 20μηνης διαδικασίας η οποία είναι σε εξέλιξη, ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν έδειξε ασυνέπεια στην εμφάνιση του ενώπιον των αστυνομικών ή δικαστικών αρχών. Εξάλλου, σύμφωνα με τους συνηγόρους του πρώην υπουργού, λόγω της αναγνωσιμότητάς του θα ήταν αδύνατο να διαφύγει από τη χώρα χωρίς να γίνει αντιληπτός.

capital.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news