facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

«Τελεσίγραφο» Λαγκάρντ στην Ελλάδα

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ εκτίμησε την Τρίτη, στη διάρκεια εμφάνισής της σε βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ότι θα ήταν πιο συνετό για την Ελλάδα, εάν επιθυμεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη, «να ακολουθήσει τις συμβουλές του ΔΝΤ, παρά να τις απορρίψει».

Η κα Λαγκάρντ ρωτήθηκε σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως λέει το Γαλλικό Πρακτορείο, θέλει να κρατήσει το ευρώ, αλλά να μην τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας προς το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους εταίρους της.

«Για να κάνουν τι; Πιθανώς για να λάβουν πιο δύσκολα μέτρα, τα οποία οπωσδήποτε θα πρέπει να ληφθούν» απάντησε η κα Λαγκάρντ, μιλώντας στο δίκτυο ITV News.

«Υπάρχει ένα τίμημα συμμετοχής στην Ευρωζώνη. Το τίμημα συνίσταται στη βελτίωση της παραγωγικότητας του εργατικού δυναμικού. Είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές. Είναι η επανεξισορρόπηση των μεγεθών του προϋπολογισμού, όταν πρόκειται για μια χώρα με τόσο υψηλό δημόσιο έλλειμμα. Το τίμημα όμως σε μια ορισμένη χρονική φάση συνίσταται και στην επιστροφή στις χρηματοπιστωτικές αγορές, προκειμένου να χρηματοδοτείται το κρατικό χρέος» υπογράμμισε η διευθύντρια του ΔΝΤ.

«Αυτό που βρίσκω ότι είναι ενθαρρυντικό, είναι κατά πρώτον ότι, απ΄ό,τι φαίνεται, ο ελληνικός πληθυσμός θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και κατά δεύτερον ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες θέλουν να κρατήσουν στην Ευρωζώνη την Ελλάδα» τόνισε επίσης.

«Αυτή είναι μια περίπλοκη συγκυρία εξαιτίας της εχθρότητας για τη λιτότητα», αλλά «η λιτότητα δεν είναι το παν, πρέπει να συνοδευτεί από μέτρα που θα βελτιώσουν την ανάπτυξη» και «τα μέτρα αυτά πρέπει να ληφθούν», επέμεινε τέλος η αξιωματούχος.

zougla.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news